Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 202
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

ми пробвай отделно да ги заредиш на "нещо" да са еднакво заредени защото май няма как кубоида да ги балансира при зареждане , макар че на някой снимки виждам да има на капака едно пинче което контактува но то вероятно е за да показва статуса на двете батерии.

Публикувано на

...макар че на някой снимки виждам да има на капака едно пинче което контактува но то вероятно е за да показва статуса на двете батерии.

Колеги, някой разбрал ли е това пинче за какво е? Питам от чисто любопитство.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Публикувано на (редактирано)

Съмнявам се мода да е дефектен.

Когато между двете клетки има определена разлика в напрежението (по спомен около 200 - 300 миливолта), мода показва грешка и най-често отказва да ги зарежда.

Което е добре, понеже мода НЯМА баланс при зареждането.

По принцип логиката му на заряд е простичка - помпа клетките, докато едната от двете достигне първа 4,20 Волта. След което спира процеса.

Излишно е да се обяснява защо това не е добра и дея, и точно поради това се препоръчва да се зареждат на външно нормално зарядно.

И, да - пина е междинна точка, от която мода успява да измерва напрежението на двете клетки поотделно, и съответно да ги показва като отделна индикация на екрана.

П.С. Вграденото зареждане е по-скоро удобно за спешни ситуации, в които нямаш други батерии или зарядно в момента. И то само с уговорката, че двете клетки са "женени" и работят заедно.

Редактирано на от JokoTash
Публикувано на

Съмнявам се мода да е дефектен.

Когато между двете клетки има определена разлика в напрежението (по спомен около 200 - 300 миливолта), мода показва грешка и най-често отказва да ги зарежда.

Което е добре, понеже мода НЯМА баланс при зареждането.

По принцип логиката му на заряд е простичка - помпа клетките, докато едната от двете достигне първа 4,20 Волта. След което спира процеса.

Излишно е да се обяснява защо това не е добра и дея, и точно поради това се препоръчва да се зареждат на външно нормално зарядно.

И, да - пина е междинна точка, от която мода успява да измерва напрежението на двете клетки поотделно, и съответно да ги показва като отделна индикация на екрана.

П.С. Вграденото зареждане е по-скоро удобно за спешни ситуации, в които нямаш други батерии или зарядно в момента. И то само с уговорката, че двете клетки са "женени" и работят заедно.

Благодаря за изчерпателното обяснение :) Мисля че нямам повече въпроси относно зареждането :)

Публикувано на

айде който го има мода да каже колко време карат батериите , с каква намотка и на колко вата , че мисля да взимам един. идеята е да речем на 0,5ома при 20вата колко ще изкарват баКтериите ?

Публикувано на

Нямам Кубоида,но имам CLOUPOR GT 80.И при двата мода батериите са свързани последователно.Слагам сутрин две заредени батерии/лаптопски/ и ги заменям на следващата сутрин-демек изкарват 24 часа.През деня ползвам по-икономични/MTL/изпарители,вечер малко повече облаци-CRIUS или BILLOW.

Напоследък изпарявам на волтове-та през деня съм на 3,5-3,6 волта-вечер 3,8-4,0

Определено откакто имам мод с две батерии-друг не използвам

П.С-намотките ми са с кантал 0,35 и са от порядъка-0,6-0,8 ома

Публикувано на

и аз вече съм горд собственик на Cuboid :) взех му и 2 баКтерии Sony VTC5A , първото което направих обаче е интервенцията на капака както е показал колегата Джоко от Vaping , довечера почват тестове ;)

Публикувано на (редактирано)

Направо се шегувате :)

С картомайзери ли изпарявате ?

що да се шегуваме бре ? :) защо да не е и с картомайзер ?

п.п. пък и те си го рекламират с кубиса, че били направени един за друг ;)

Аз имам батерии ЛГ 3000 мач. и 20А.Изпарявам на 15 вата и карам по три дена.Кажи ми как са сонито,че мисля и такива да си взема за всеки случай :)

при 3 дена за какво са ти други ?????

Редактирано на от tazcho
Публикувано на

Аз си взех преди 2 седмици Sony VTC5 от dcpower понеже ми се стори страшно ниска цената (явно е имало за какво, а мясат да са оригинални) и като ги съпоставих с Efest 2800 35A не успяха да изкарат и 2/3 от течността, която изпарявам с Ефеста. Ако някой не вярва - веднага му пращам двете батери - Ефеста и Сонито да ги пробва сам. Иначе изпарявам на около 30 вата с намотки около 0.5 ома.

Публикувано на

Батерийте Сони на 2600 при пушене както трябва със Smok TFV4 и изпаряване на 15тина милилитра на 130 W падат за половин ден и и малко.
Все пак изпарителя гълта мн течност и високия волтаж си казва своето :Д Но пак горещо препоръчвам тази комбинация.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...