tazcho Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 еднакви ли са двете батерии ? Отговор
BG ANONYMOUS Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 Да и двете са Панасоник 3400 Нови са.Ползвал съм ги на механичен мод и са на по 3-4 зареждания Отговор
tazcho Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 ми пробвай отделно да ги заредиш на "нещо" да са еднакво заредени защото май няма как кубоида да ги балансира при зареждане , макар че на някой снимки виждам да има на капака едно пинче което контактува но то вероятно е за да показва статуса на двете батерии. Отговор
BG ANONYMOUS Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 Да аз сега тъкмо това ще пробвам Отговор
bondoff Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 ...макар че на някой снимки виждам да има на капака едно пинче което контактува но то вероятно е за да показва статуса на двете батерии. Колеги, някой разбрал ли е това пинче за какво е? Питам от чисто любопитство. Sent from my Mi-4c using Tapatalk Отговор
tazcho Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 понеже на дисплея са изобразени и двете батерии най вероятно е да следи статуса им , но най вероятно няма да е за балансиране при заряд Отговор
BG ANONYMOUS Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 Мен ме притеснява да не ми е дефектен мода нещо.Но утре ще разбера като заредя батериите еднакво и ги сложа. Отговор
JokoTash Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 (редактирано) Съмнявам се мода да е дефектен. Когато между двете клетки има определена разлика в напрежението (по спомен около 200 - 300 миливолта), мода показва грешка и най-често отказва да ги зарежда. Което е добре, понеже мода НЯМА баланс при зареждането. По принцип логиката му на заряд е простичка - помпа клетките, докато едната от двете достигне първа 4,20 Волта. След което спира процеса. Излишно е да се обяснява защо това не е добра и дея, и точно поради това се препоръчва да се зареждат на външно нормално зарядно. И, да - пина е междинна точка, от която мода успява да измерва напрежението на двете клетки поотделно, и съответно да ги показва като отделна индикация на екрана. П.С. Вграденото зареждане е по-скоро удобно за спешни ситуации, в които нямаш други батерии или зарядно в момента. И то само с уговорката, че двете клетки са "женени" и работят заедно. Редактирано на 29 Февруари, 2016 от JokoTash Отговор
BG ANONYMOUS Публикувано на 29 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 29 Февруари, 2016 Съмнявам се мода да е дефектен. Когато между двете клетки има определена разлика в напрежението (по спомен около 200 - 300 миливолта), мода показва грешка и най-често отказва да ги зарежда. Което е добре, понеже мода НЯМА баланс при зареждането. По принцип логиката му на заряд е простичка - помпа клетките, докато едната от двете достигне първа 4,20 Волта. След което спира процеса. Излишно е да се обяснява защо това не е добра и дея, и точно поради това се препоръчва да се зареждат на външно нормално зарядно. И, да - пина е междинна точка, от която мода успява да измерва напрежението на двете клетки поотделно, и съответно да ги показва като отделна индикация на екрана. П.С. Вграденото зареждане е по-скоро удобно за спешни ситуации, в които нямаш други батерии или зарядно в момента. И то само с уговорката, че двете клетки са "женени" и работят заедно. Благодаря за изчерпателното обяснение Мисля че нямам повече въпроси относно зареждането Отговор
BG ANONYMOUS Публикувано на 6 Март, 2016 Отчет Публикувано на 6 Март, 2016 Имам Никел 200 AVG24 дебел 0,5мм. Каква намотка да направя и как да си наглася мода за да работи добре? Отговор
tazcho Публикувано на 13 Март, 2016 Отчет Публикувано на 13 Март, 2016 айде който го има мода да каже колко време карат батериите , с каква намотка и на колко вата , че мисля да взимам един. идеята е да речем на 0,5ома при 20вата колко ще изкарват баКтериите ? Отговор
Voden Duh Публикувано на 14 Март, 2016 Отчет Публикувано на 14 Март, 2016 Нямам Кубоида,но имам CLOUPOR GT 80.И при двата мода батериите са свързани последователно.Слагам сутрин две заредени батерии/лаптопски/ и ги заменям на следващата сутрин-демек изкарват 24 часа.През деня ползвам по-икономични/MTL/изпарители,вечер малко повече облаци-CRIUS или BILLOW. Напоследък изпарявам на волтове-та през деня съм на 3,5-3,6 волта-вечер 3,8-4,0 Определено откакто имам мод с две батерии-друг не използвам П.С-намотките ми са с кантал 0,35 и са от порядъка-0,6-0,8 ома Отговор
tazcho Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 и аз вече съм горд собственик на Cuboid взех му и 2 баКтерии Sony VTC5A , първото което направих обаче е интервенцията на капака както е показал колегата Джоко от Vaping , довечера почват тестове Отговор
BG ANONYMOUS Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 Аз имам батерии ЛГ 3000 мач. и 20А.Изпарявам на 15 вата и карам по три дена.Кажи ми как са сонито,че мисля и такива да си взема за всеки случай Отговор
tazcho Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 по колко мл. изпаряваш на ден ? Отговор
Topper Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 Направо се шегувате С картомайзери ли изпарявате ? Отговор
tazcho Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 (редактирано) Направо се шегувате С картомайзери ли изпарявате ? що да се шегуваме бре ? защо да не е и с картомайзер ? п.п. пък и те си го рекламират с кубиса, че били направени един за друг Аз имам батерии ЛГ 3000 мач. и 20А.Изпарявам на 15 вата и карам по три дена.Кажи ми как са сонито,че мисля и такива да си взема за всеки случай при 3 дена за какво са ти други ????? Редактирано на 17 Март, 2016 от tazcho Отговор
Димитър Публикувано на 17 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 Аз си взех преди 2 седмици Sony VTC5 от dcpower понеже ми се стори страшно ниска цената (явно е имало за какво, а мясат да са оригинални) и като ги съпоставих с Efest 2800 35A не успяха да изкарат и 2/3 от течността, която изпарявам с Ефеста. Ако някой не вярва - веднага му пращам двете батери - Ефеста и Сонито да ги пробва сам. Иначе изпарявам на около 30 вата с намотки около 0.5 ома. Отговор
tazcho Публикувано на 17 Март, 2016 Отчет Публикувано на 17 Март, 2016 аз днес взех от тях VTC5A обаче , на първо чете поне по белези и ала бала са истински , утре ще тествам и ще кажа за другото ама в "другата" тема за баКтериите Отговор
semchov Публикувано на 18 Март, 2016 Отчет Публикувано на 18 Март, 2016 Последната партида беше производство 2015 Сингапур, може и да има разлика с японските от 2014. Отговор
fiksi Публикувано на 18 Март, 2016 Отчет Публикувано на 18 Март, 2016 Батерийте Сони на 2600 при пушене както трябва със Smok TFV4 и изпаряване на 15тина милилитра на 130 W падат за половин ден и и малко.Все пак изпарителя гълта мн течност и високия волтаж си казва своето :Д Но пак горещо препоръчвам тази комбинация. Отговор
Димитър Публикувано на 18 Март, 2016 Автор Отчет Публикувано на 18 Март, 2016 С една батерия изпаряваш 15мл на 130 вата? Отговор
bondoff Публикувано на 18 Март, 2016 Отчет Публикувано на 18 Март, 2016 Мхм. При това го прави до обяд (че и по-малко). Но нищо. Случват се и правописни грешки Sent from my Mi-4c using Tapatalk Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.