Марти Публикувано на 7 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2016 За зарядно http://www.gigadrinks.com/product/5389/zaryadno-nitecore-d2.htmlползвам същото и съм много доволен не е препоръчително да се зареждат през usb след като едната батерия е на 100% спира да зарежда а те имат може и минимална да е разликата ама си я има Отговор
Димитър Публикувано на 7 JЮни, 2016 Автор Отчет Публикувано на 7 JЮни, 2016 Ако трябва да съм честен, не бих препоръчал Кубоида за хора, които нямат намерение да минат 60-70 ватовата граница. Да, двете батерии може да са плюс, но честно казано аз не го виждам. В момента изпарявам с Кубоид и Грифин 25 - двете батерии падат при по-малко изпарено количество течност, от колкото с Небокса... Вярно Кубоида го ползвам на 75-80 вата, а Небокса на 30-35, като при Кубоида с Грифина парата е повече, но не знам дали си струва компромиса. Може би за търсещите повече пара това е по-добрия избор, но аз съм разколебан. Навън си ходя с Небокса, в къщи си ползвам Кубоида. Между другото - и аз не препоръчвам да се зареждат батериите директно в мода, но мен лично ме мързи да ги вадя всеки път и ги зареждам в него, като до сега съм направил няколко замервания, когато се заредят напълно, като всеки един път двете батерии просто коват до десета заряда. Отговор
Soupel Публикувано на 8 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2016 @Димитър Нямам много опит от първа ръка, защото нямам много различни модове. Може би имаш, защото предполагам всичко в магазина минава през ръцете ти, но ми се струва, че не всички електроники са еднакво ефективни. Имам една тесла 120В дървена, която така и не успях да подкарам като хората. Предполагам бъгав софтуер. С този мод с 2 нови кафеви LGта(нямат и 10 цикъла) на 22-25 вата прекарвам най много 10мл. С мода от комплекта съббокс мини, най-първия при 17-18 до 20 вата мога да прекарам 6-7 мл с VTC5, но същевременно на около 30 вата батерията заминава за около 3-3,5 мл. Лично ное мнение но рекламираните 50 вата са малко нереални. Да, с напълно заредена батерия с подходящ ампераж може би могат да се направят 10-15 дръпки преди да откаже но не това е идеята все пак За ниски мощности мода ми е любим заради простотата и удобната му форма. С iStick 100w с 2 LG MJ1 на 40-42 вата спокойно прекарвам около 15мл под 20вата съм достигал до около 25мл. Вярно няма температурен контрол но така и не разбрах защо не стана по-популярен този мод. Поста ми е отчасти офтопик, отчасти продължение на това което написа Димитър. Напави си сам избора, но вземи в предвид трябва ли ти мод с 2 батерии. Ако изпаряваш основно на около 20 вата според мен е безмислено. Отговор
Димитър Публикувано на 8 JЮни, 2016 Автор Отчет Публикувано на 8 JЮни, 2016 Имам 3 мода - Субокс, Небокс и Кубоида. Някои от модовете дори не съм ги пускал дори, пък още по-малко да съм ги пробвал. Даже Кубоида го взех, защото нямаше как да ползвам Грифина с другите модове... Отговор
elfar Публикувано на 29 JЮни, 2016 Отчет Публикувано на 29 JЮни, 2016 (редактирано) Шапка свалям на такива коректни хора в наше време!Гига Дринкс са номер едно!Съжалявам поста ми не за тази темата Редактирано на 30 JЮни, 2016 от elfar Отговор
elfar Публикувано на 5 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 5 Юли, 2016 Вече мисля добрия стар Евик ВТЦ мини да го заменим с по голямото братче Джойтек Кубоид Отговор
neXus Публикувано на 10 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 10 Юли, 2016 Модът е отличник, колега, действай! Sent from my SM-N910C using Tapatalk Отговор
kerpicha Публикувано на 11 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 11 Юли, 2016 Вече мисля добрия стар Евик ВТЦ мини да го заменим с по голямото братче Джойтек Кубоид Супер е модът. Ползвам такъв от около 1-2 месеца. Добре разрежда батериите, равномерно. Не го зареждам през USB порта, така че не знам как ги зарежда. Пинчето е слабо място и затова го ползвам с уплътнителна шайба. Друго слабо място е вратата на батериите, която след интервенцията на Гига е безпроблемна. Модът е тежък, на мен това ми харесва, но ако си с леки къси гащи.. може да направиш някой случаен стриптийз :D Отговор
Tomi Публикувано на 14 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 14 Юли, 2016 Да ви попитам през колко време сменяте батериите, защото както всеки знае с времето отслабват и имам чувството, че и моите отслабнаха доста ползвам ги от края на Март, зареждам ги само чрез мода, защото нямам външно зарядно.... Та въпросът ми е време ли е за смяна батериите са: LG HG2 INR 18650 3000mAh 20A 3.7V Отговор
Димитър Публикувано на 14 Юли, 2016 Автор Отчет Публикувано на 14 Юли, 2016 Зависи, колко цикъла заряд-разряд си им направил. Обикновено тези батерийни елементи издържат около 150-200 цикъла, преди да започнат да губят от значителна част от капацитета си, но дори и след това не е задължително да се сменят веднага - просто ще изкарват по-малко време и така докато не започнат да падат след няколко дръпки. В общи линии ти ще прецениш, кога този момент е настъпил, спрямо времето, което издържат и дали то е достатъчно за да не ти създава дискомфорт. Отговор
Tino Публикувано на 14 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 14 Юли, 2016 Ако имаш възможност пробвай да ги заредиш и със зарядно за батерии и да провериш как ще се държат. Колкото и добра да е електрониката на един мод, който позволява да си заредиш батериите на него, трудно ще се справя добре завинаги в сравнение със зарядно създадено да зарежда батерии Отговор
Марти Публикувано на 15 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 15 Юли, 2016 Аз зареждам винаги с зарядно мн рядко съм зареждал през мода поради технически причини имам батерии от декември миналата година и нямат голяма разлика спрямо батерии от преди месец почти еднакво време изкарват ама не ги оставям да паднад по 3,6v и ги зареждам Отговор
Tomi Публикувано на 16 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 16 Юли, 2016 Ами ако трябва да бъда честен, аз не ги оставям да паднат под половината, пускам мода да се зарежда всяка вечер, на сутринта го махам, отивам на работа след като се върна го пускам мода да се зареди пак за 2 часа и след това вечерта пак го слагам, общо взето това е... Не съм им правил пълен разряд до сега мисля Отговор
Todor Публикувано на 16 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 16 Юли, 2016 ами и това маи не е хубаво,сега несъм много в час на поне на мобилните телефони и лаптопите е добре да се бутат чат-пат докраи(да се разреждат докраи) за да се заредят на ново.незнам как е при 18650 би трябвало да е същотото щото все пак са основните клетки за батериите на лаптопите Отговор
elfar Публикувано на 17 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 17 Юли, 2016 Аз съм съгласен със мнението на колегата Марти Отговор
fu4ko Публикувано на 23 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 23 Юли, 2016 (редактирано) От вчера съм с Кубоид.Доволен съм.Благодарности на Гига,че ъпдейтнаха мода по мое желание. П.П. Някой ползва ли глави ss316 в температурен режим?Ако има да каже как да го настроя да не се включва защитата?На 230 градуса и 30 вата го ползвам с Кубис про.Или това е нормално? Редактирано на 23 Юли, 2016 от fu4ko Отговор
Марти Публикувано на 24 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 24 Юли, 2016 Не е нормално да ти се вкл защитата аз ползвам с друг изпарител на който си навивам сам главите.Първо изтрий старата намотка като я отключиш след това развиваш кубиса задържаш + и - изписва erased после като ти е студен изпарителя поне 10-15 мин да не е ползван завиваш си го и заключваш намотката ако пак ти се вкл защитата и правиш дръпка от 1-2-3 сек по добре да минеш в wv режим на ватове поне ще пафкаш нормално,другия начин да се оправи проблема е да се пипне мамлко тцр режима надявам се да съм помогнал Отговор
hamardin Публикувано на 24 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 24 Юли, 2016 (редактирано) С това никакво обдухване на спиралата 30 вата ми се виждат много , намали до 20 вата та ако трябва и още намали . На вариват ако решиш да я изпаряваш на 30 вата най вероятно ще си прецакаш главата , сега поне темп. контрола я пази Редактирано на 24 Юли, 2016 от hamardin Отговор
fu4ko Публикувано на 24 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 24 Юли, 2016 (редактирано) Махнах изпарителя и като задържах +и- и се заключват.Вдигнах на 250 градуса и намалих на 25 вата и положението се оправи на дръпка 1-2 секунди.Под 20 вата изпарява много малко.Отворил съм изцяло по една дупка от двете страни и мисля че не е малко обдухването.Главата е 0.5 ома. Редактирано на 24 Юли, 2016 от fu4ko Отговор
hamardin Публикувано на 24 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 24 Юли, 2016 Колкото и да отваряш въздуха директно обдухване на спиралата при този вид глави просто няма Отговор
fu4ko Публикувано на 24 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 24 Юли, 2016 Увеличих TCR на 300 и оставих на този режим.Смъкнах на 120 градуса за по хладка пара и на 20 вата и сега не се включва защитата.Опитах на ss316 режим със същите настройки и се включва защитата.Ще карам на TCR режима.Благодаря за помощта. Отговор
hamardin Публикувано на 24 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 24 Юли, 2016 За мен всички прелести на изпарителя се свеждат до добро маркетингово зарибяване с тип " изпарител непреливаем " за други всеки ползвател сам си открива .Както казва един колега човек се учи от грешките си Отговор
SweYo Публикувано на 29 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 29 Юли, 2016 (редактирано) Ами така е, в диапазона на 15-25 вата мод за една батерия ще е идеален. Хем е по-малък, хем с клетка като MJ1 ще кара цял ден без проблеми. Ако човек наистина е изключително вманиачен в живота на батериите му, тогава мод с 2 клетки си струва. Аз направих така преди време с iPV4, като съм го ползвал все в рамките на 20-30 вата с kayfun lite. Доста е удобно като се налага да се зарежда един път на 2-3 дни. Ако обаче не ви е проблем да сменяте по 1-2 клетки на ден и да ги зареждате, мод като VTC Mini е перфектен за цената си. С него карах по цял ден с една MJ1 на 23-25 вата. А сега карам почти цял ден с една HG2 на 50-55 вата, като винаги нося резерва защото към 5-6 часа привечер вече първата е на 10-20%. С кубоида 2те клетки HG2, които имам, могат да изкарат цял ден на 70-80 вата, стига да не се пафка верижно нон-стоп. За нужди под 30 вата обаче няма смисъл от дебелачето. Изпарените литри не са от такова значение, колкото тока, който се точи през мода. Иначе да вметна, моят Кубоид точи клетките изключително равномерно. Поддържа ги с разлика от сорта на 0.03 волта, понякога малко повече. Не зареждам мода с кабел никога, но разряда ми се вижда много равномерен. Не гледайте чертичките, а вместо това ако искате да проверите волтажа на всяка клетка следвайте тези стъпки: Изключете мода с 5 клика на главното копче. Задръжте главното копче и лявото копче за няколко секунди докато мода е изключен. След това би трябвало да изпише волтажа и на двете клетки по отделно на екрана. В интерес на истината не съм проверявал дали ги точи както трябва, но пък щом ги бодна на зарядното са винаги с еднакъв заряд ползвам 2 VTC4 и 2 VTC5 на Sony имам и 2 VTC3 но тях не съм "женил" те са Subox-a. Зарядното което ползвам съм страшно доволен и горещо препоръчвам http://www.gigadrinks.com/product/5657/zaryadno-nitecore-d4.html .....нищо не съм преправял по мода и не съм имал проблем с батериите от първата седмица на Февруари 2016 имам Cuboid-a.За сега е железен Редактирано на 29 Юли, 2016 от SweYo Отговор
Tomi Публикувано на 29 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 29 Юли, 2016 Абе хора да ви попитам, дали някой няма подобен проблем... Сложил съм на Кюбойда си един силиконов кейс, възможно ли е да кондензира от него? Когато и да изкарам мода от кейса е мокър... Отгоре където се завива изпарителя също постоянно стои някакво потно все едно, бърша го и след известно време пак, на какво може да се дължи това, не изглежда да тече от изпарителя сякаш, не мога да разбера Отговор
Tomi Публикувано на 30 Юли, 2016 Отчет Публикувано на 30 Юли, 2016 Broki ами да, преди да си опъна хубаво, го припомпвам навътре-навънка 2-3 пъти и тогава дърпам, значи може да е заради това така ли Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.