gnedialkoff Публикувано на 16 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 16 Октомври, 2016 С огромно уважение и респект се обръщам с молба. Вземете да си направите отделна тема "топър, броки и компания- кавги" и там да си решавате личните разногласия публично. Хем всички ще ги виждаме, хем няма да акате по всички теми. Не заемам ничия страна, просто не е хубаво това, което правите. Не помагате на никой по този начин, дори напротив. Поздрави! Отговор
HristoLazarov Публикувано на 17 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2016 Г-н Недялков, благодаря за Вашия пост(дано някой го прочете и си вземе бележка) Момчета, стига мерили п...и бе, мола ви са. Разбирате и 2та-единия с опита си, другия с хъса си. Няма спор. Имате лични, изяснете ги тея неща на тях и да се свършва. Дано се разберете Отговор
Людо Публикувано на 17 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2016 Де го чистача да измете! Отговор
Димитър Публикувано на 17 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 17 Октомври, 2016 Мисля, че няма смисъл да се чисти - тоя път учудващо влезнаха в малко по-спокоен разговор, което мисля, че е голям напредък! А и темата е Говорилня - всеки може да си пише, каквото си иска, без обиди, разбира се, без да се притеснява от офтoпици. Отговор
dingila Публикувано на 24 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 24 Октомври, 2016 Хорца, много пъти сте ми понагали да взема точен избор! Сега съм с ето този ел-цигар... Всичко 6, но нещо ми сълзи от долу където е за въздуха... Доста време го ползвам и сега си го ползвам. Много удар, вкус и пара... Перфектене е... Лесно се обслужва... Така. Въпроса ми е да ми кажете/препоръчате изпарител като този, доказал се Да се пуфти яко и да не ме занинава много! Да сменям глави и тъй... Друго не ща Който може да дава съвети!... И линкове от магазина тука Отговор
Topper Публикувано на 24 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 24 Октомври, 2016 Смени глава и/или О пръстени, вместо да сменяш изпарител, щом те кефи ? Отговор
Димитър Публикувано на 26 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 26 Октомври, 2016 Или вдигни ватовете малко. С коя глава и на колко вата го ползваш? Отговор
Димитър Публикувано на 27 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 27 Октомври, 2016 Благодаря, Броки! На мен новата версия също много ми харесва. Логото на темите все още не е готово и може би ще ги настроим да са с името на форума първоначално, пък във времето ще го мислим... Отговор
Dinsf Публикувано на 28 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 28 Октомври, 2016 Имаше една зелено-кафява тема в стария форум, дали би могла да се появи отново? Отговор
Димитър Публикувано на 28 Октомври, 2016 Отчет Публикувано на 28 Октомври, 2016 (редактирано) Адаш, ще опитам да намеря от някъде списък със старите теми, които ползвахме и ще потърся дали има нова, съвместима с тази на форума версия. Виждаш ли я някъде в този сайт: https://webflake.sx/files/category/6-skins/ Между другото, повечето теми могат да бъдат леко променяни от даден потребител, като това не оказва влияние на останалите потребители. Примерно виж темата Shift. Като я заредиш, в лявата горна част (под логото на форума) има бутон с четка за рисуване - като я натиснеш, ти дава варианти за промяна на цвета на Header-a и на лентите на подфорумите. Редактирано на 28 Октомври, 2016 от Димитър Отговор
Tino Публикувано на 1 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 1 Ноември, 2016 Някои отделят бая време.... Отговор
Димитър Публикувано на 1 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 1 Ноември, 2016 Прави ми впечатление, че повечето такива трикове са от консултанти по вейп магазини. Явно си нямат друга работа.... Отговор
neXus Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 Гледах някакво откриване на пореден магазин на Kidney Puncher в САЩ и ми направи впечатление, че като цяло отношението персонал-клиент е доста по-различно. Та нищо чудно да е част от политиката на веригата да наемат разни майстори на трикове, reviewer-и като персонал. На входа на магазина посетителите получаваха купони и в последствие срещу купоните си или плюс доплащане имаше разни wizard-и с винтоверти и кантали, които по предварително зададено "меню" обслужваха дрипки с някакви неземни build-ове. Та може да им е част от трудовата характеристика ... два часа на ден cloud chasing Отговор
Димитър Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 Това ми прилича да е във връзка с новия закон, който е в сила там и според който консултантите, които работят в магазина нямат право да обясняват на потребителите как работи устройството! В момента е някакъв абсурд там - влиза клиент, казва какво иска, даваш му го запечатано и си излиза. Нямаш право да му сложиш готова глава в изпарителя, нямаш право да му правиш намотка, нямаш право дори да му обясняваш как да го направи или как да го ползва. Това можеш да го направиш само ако имаш лиценз за тютюнев производител! Говорим за абсурди тук, но там положението е много по-тежко в момента. Имат две години срок, в който трябва да сертифицират всички продукти, които смятат да продават след изтичането на тези две години, а в момента не можеш да зареждаш нови продукти, ако не са вече сертифицирани. Това сертифициране струва между 200 000 и 1 000 000$ на продукт, като дори пластмасовите мундщуци и софтуера, с който работят модовете влизат в тази категория. Започнали са сериозни дела и дано да успеят, защото положението е абсурдно! Отговор
neXus Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 FDA силно е погнало янките. Но до колкото зная Joyetech, Kanger, Innokin и другите жълти топ производители вече отварят официални представителства в US. Geek Vape и EHPro има US Customer Care, което също ми подсказва присъствие на техния пазар. Та смятам, че чинно ще си сертифицират продуктите, ще си филтрират дистрибуторите и в общи линии ще задоволят изискванията на FDA. Лошо за малките и независимите. За тях остава underground-а. Отговор
Димитър Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 До колкото ми е известно, още няма нито един производител на течности или хардуер, който да има документи по новите изисквания. Тепърва започнаха да обявяват за европейската TPD директива, че са са готови с някои документи. Най-големия проблем с FDA е, че дори да си платиш тия разходи по сертифицирането, не е ясно дали ще бъдеш одобрен, а ако не бъдеш - гориш с парите. Отговор
Junkey Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 Какво и да си говпеим знайте, че става дума за пари, а ако с пари не става, то тогава със сигурност знайче че говорим за много пари. Ако компанийте са сериозни и всичко е ок, като документи и качество на продуктите, всичко отговпря на изискванията, то тогава няма от какво да се притесняваме.Vape on Отговор
Димитър Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 Ами аз лично смятам, че има какво да се притесняваме. Примерно взимаме Джойтек, като едни от лидерите на пазара - все още никой не е наясно, как точно ще се сертифицира даден продукт и дали всеки един компонент ще бъде разглеждан отделно, примерно AIO-то най-вероятно ще е един компонент, а изпарителните глави и мундщука в комплекта ще са отделни компоненти, VTC Mini комплекта, ако остане в сегашния си вариант, най-вероятно ще са 4-5 компонента - мод, изпарител, памука за Notch главите (да, памука и жичките също попадат в тази категория), всички допълнителни неща към него - това са реално два продукта, които ще струват няколко милиона, само за да се входират за сертифициране. Да приемем, че ще бъде одобрен, тия пари кой смятате че ще ги плати, нали не си мислите, че Джойтек ще си ги извадят от джоба? Просто ще ги начислят в цената на продукта. В случая сигурно няма да е много, защото са големи и производството им сигурно надхвърля няколко стотици хиляди бройки, но какво ще направи един по-малък производител, който ще произведе няколко хиляди бройки от даден продукт? Цената ще скочи значително и ще я плащаме ние. И какво става, ако по време на тестовете, някой от тия констатира, че главата на изпарителя пръска течност, какъвто е случая с почти всички продукти в момента на пазара, или че примерно има леко сълзене от някъде? В тоя ред на мисли, има десетки причини, които могат да доведат до отказа на даден продукт да бъде одобрен. Отговор
neXus Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 Големите знаят как се случват нещата. Сигурен съм че най-долу в sheet-а с разходите по "легализиране" на продукцията след Май 2017 стоят едни 40% за разходи за лобизъм. Относно отделните компоненти ще намерят някаква вратичка да ги унифицират по концепция на конструкцията - всички drip tip-ове с един сертификат или просто всички изпарители на марката ще вървят с ограничен избор на tip-ове - 1 за MTL, 1 за DLI ... Относно съдбата на малките производители, смятам, че добрите малки или ще си запазят бутиковия статус, или ще бъдат погълнати, или ще се профилират в производство на това, в което са силни - пример 510 връзките на Fat Daddy Vapes. Относно тестовете, тук може и да се приеме, че разширените тестове ще донесат нещо полезно. Spitback-ът на новите RTA ме дразни ужасно, опитах 4-5 изпарителя и това винаги за мен е причина да не ги задържам. За мен тези продукти не са достатъчно мислени. Ако зависи от мен дали да ги пусна на пазара или да върна конструктурите на работа, ще ги върна 7 дни от седмицата. А че ще ни ударят по джоба ще ни ударят. Но за ценообразуването съм сигурен, че всеки има мнение, както вероятно много добре знаеш и ти, Адаш. Някой смятат, че Фаста е мека и не приемат и сега цените на B&M-ите, други смятат B&M-ите за нещо ключово във бизнеса поради добавената стойност, която дава обслужването им, сервиза, гаранциите и тн. Аз смятам, че ще намерим начин да се справим, твърде далеч стигнахме, за да ни спрат, а даже и да се стигне до крайно положение една хубава механика идва при мен до часове, К5 ще работи чудно на нея Който се спасил от тютюнките се спасил, за останалите - ще чакат PMI да develop-не електронната цигара във фабриката им за Tobacco Rods 10 години след underground пробива им. Отговор
Junkey Публикувано на 2 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 2 Ноември, 2016 Всичко ще бъде ок, ще има исо стандарти и т.н., не ги мислете производителите, всичко това се прави с цел, първа цел пари, втора цел още пари, трета цел сигурност. Лично аз бих казал че има изкл. много недобросъвестни търговци както и производители, Пример на Илоанци е пълно с продавачи на ел. цигари и течности с неясен произход. Всичко това се случва, за да има някакъв контрол върху тези неща, нали се сещате че не всеки чете форуми и се имформира. Днес ми се случи нещо странно, както си изпарявам и си движа по улицата издишам и парата случайно полита към една баба, която ме погледна и си сложи ръката на устата и носа, за да не вдиша, една пък друга ме загледа и ми каза, абе ей кво праиш бре. Та те така има масова дезинформираност към масата от хората, навсякъде показват само лошата страна на нещата. Насяваме се че филми като билиънлайвс, ще достигнат до голяма част от масата хора и нещата леко полеко ще почнат да влизат в реда който трябва да бъдат.Vape on Отговор
Soupel Публикувано на 3 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 3 Ноември, 2016 Направи ми впечатление, че в немски и австрийски онлайн магазини вече не мога да си поръчам нищо. Мога да запазя даден артикул и да си го взема от удобен за мен магазин на дадената фирма. Важи за всички страни от европейския съюз. Ако живеех примерно в Сърбия- няма проблеми да ми го пратят. Едно време тираджиите ми носеха цигари в Германия, а сега май стокопотока ще стане обратен Отговор
Dinsf Публикувано на 5 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 5 Ноември, 2016 Гигалайк за Гигадринкс - репортажа по Нова ТВ беше доста положителе! Отговор
tbk515 Публикувано на 5 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 5 Ноември, 2016 преди 17 минути, Dinsf написа: Гигалайк за Гигадринкс - репортажа по Нова ТВ беше доста положителе! За какво става въпрос? 'Че нещо не съм в час. Отговор
Soupel Публикувано на 5 Ноември, 2016 Отчет Публикувано на 5 Ноември, 2016 Хаха, и аз сега го гледах. Това май е в магазина на Одрин Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.