hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Помисли си пак ват или волт Примерно на мен ми харесваше на 1,7 ома 4,1волта , на 1,8 -1,9 ома 4,2 волта и така все по нагоре, но по нагоре няма смисъл защото мъчих мода и пада по бързо батерията, а резултата е един и същ Ето къде я бъркаш, дигаш волтове а аз ти говоря за ватове , помисли си пак Задай на калкулатора 7.5 вата 1.8 ома и виж колко вата е , и задай 7.5 вата и 2.8 ома и виж колко вата е и ще ти се изясни защо 7.5 вата са си 7.5 вата успех Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Станчо, в думите на колегата Хамардин има голяма истина. Той всъщност казва, че като си задал на вариват определена мощност, той си я поддържа независимо от това с какво съпротивление е главата на него. Тоест, когато главата е с по-голямо съпротивление, варивата ще отчете нейното съпротивление, ще сгъсти импулсите и ще изпрати към нея същата мощност, като тази която е изпращал към глава с по-ниското съпротивление, но там импулсите са били по-нарядко. Колега Хамардин, правилно ли те разбирам. Редактирано на 7 Септември, 2013 от Stormglass Отговор
hamardin Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Станчо, в думите на колегата Хамардин има голяма истина. Той всъщност казва, че като си задал на вариват определена мощност, той си я поддържа независимо от това с какво съпротивление е главата на него. Тоест, когато главата е с по-голямо съпротивление, варивата ще отчете нейното съпротивление, ще сгъсти изпулсите и ще изпрати към нея същата мощност, като тази която е изпращал към глава с по-ниското съпротивление, но там изпулсите са били по-нарядко. Колега Хамардин, правилно ли те разбирам. Точно Затова го карам да сметне на калкулатора дето дадох линк , да види кое варира в случая Отговор
Mitazi Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Мисля, че Stormglass има предвид, че електрониката на мода не подава реално волтовете, които изписва, а подава тяхната емулация, чрез импулсно модулиране на 0-7V с 33,33Hz. А както знаем няма емулация, която да е 1:1 с оригинала и е възможно теоретичните формули, които са за оригинала, а не за емулацията да не отразяват на 100% реалността Отговор
asiyaolo Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Днес реших да опитам DC 1.8Ω на вивито. Надхвърли очакванията ми. Много е добре. При това на 3.3V. Редактирано на 7 Септември, 2013 от asiyaolo Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Мисля, че Stormglass има предвид, че електрониката на мода не подава реално волтовете, които изписва, а подава тяхната емулация, чрез импулсно модулиране на 0-7V с 33,33Hz. А както знаем няма емулация, която да е 1:1 с оригинала и е възможно теоретичните формули, които са за оригинала, а не за емулацията да не отразяват на 100% реалността Точно така колега Mitazi , затова показвам малко по-назад мнението и линка от Краси_Т с осцилограмите. Днес реших да опитам DC 1.8Ω на вивито. Надхвърли очакванията ми. Много е добре. При това на 3.3V. Вече няколко човека, които са пробвали дуалката написаха, че работи много добре. Явно наистина си я бива и ще се разпространява с успех. Отговор
dingila Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Я да я видим, предлага ли се тука в Гига и пак ли така си наливаш нова глава и си пушиш Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Колега dingila, моля напиши, подряза ли силиконовата шапчица и оправиха ли се проблемите? Отговор
asiyaolo Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 (редактирано) Я да я видим, предлага ли се тука в Гига и пак ли така си наливаш нова глава и си пушиш Не виждам да се предлага тук. И точно като с еднонамотковата глава - навиваш и изпаряваш. Но е по-добре. Дори от пренавити глави. Редактирано на 7 Септември, 2013 от asiyaolo Отговор
dingila Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Ами рязах струвах Ама не е като беше. Ще си пуша с 2та. Тва голямото, още от началото не беше някак си много добре. Иначе благодаря за изчерпателните отговори! Страшни сте!!! Инжинери Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Отговор
Stormglass Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 След положителните отзиви, съм сигурен, че Димитър ще зареди такива глави. Отговор
Станчо Публикувано на 7 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 7 Септември, 2013 Да за волтове имам в предвид сори че сега обърнах внимание Отговор
PhrozenCrew Публикувано на 8 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 8 Септември, 2013 някои знае ли защо като напълня вивито с шеид цвета е на олио като падне под половината става като тъмна бира няма вкус на изгоряло карам го на 3-8в на лавата Въпроса е отдавна, но ще се опитам да отговоря. Подобен проблем го има при всички многокомпонентни течности. При изпаряването с е-цигара, когато няма отделна камера (като в Dream, Kayfun, The Russian...) в която да се изпарява само попитата течност във фитила, се получава постепенна загуба на аромат, промяна на консистенцията, промяна на цвета на течността. Изпарители, при които се наблюдава подобен процеса са T2/T3, C4, Vivi Nova и подобни. Причината, според мен е в летливостта на компонентите. Многокомпонентните течности са съставени от флуиди с различна температура на кипене. най-първо се изпаряват най-бързолетливите компоненти. Вероятно ароматите са от бързолетливите и кипят при по-ниски температури. След тях, а може би и заедно с тях се изпаряват молекулите на пропилен гликола, който има температура на кипене около 188°C. И чак след това се изпаряват и молекулите на глицерина, който има температура на кипене около 290°C. Проблема е много сериозен, особено при по-големи инсталации. Но може ясно да се наблюдава и при автомобилите с газови уредби. Пропан-бутана е двукомпонентна смес, като всеки от компонентите се изпарява при различна температура. Може да забележите разлика в изминат път, ако зареждате от различни газ-станции, особено ако едната има добре работещ хомогенизатор (в някои случаи е обикновена перка), а на другата е почнал да си заминава. Отговор
deepblue Публикувано на 8 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 8 Септември, 2013 Причината, според мен е в летливостта на компонентите. Многокомпонентните течности са съставени от флуиди с различна температура на кипене. най-първо се изпаряват най-бързолетливите компоненти. Вероятно ароматите са от бързолетливите и кипят при по-ниски температури. След тях, а може би и заедно с тях се изпаряват молекулите на пропилен гликола, който има температура на кипене около 188°C. И чак след това се изпаряват и молекулите на глицерина, който има температура на кипене около 290°C. Проблема е много сериозен, особено при по-големи инсталации. Но може ясно да се наблюдава и при автомобилите с газови уредби. Пропан-бутана е двукомпонентна смес, като всеки от компонентите се изпарява при различна температура. Може да забележите разлика в изминат път, ако зареждате от различни газ-станции, особено ако едната има добре работещ хомогенизатор (в някои случаи е обикновена перка), а на другата е почнал да си заминава. Колвега, според мен проблемът е в ароматизатирите. Утаяват се и сгъстяват течностите. При една и съща база, овкусена с различен ароматизатор разликите се виждат отчетливо. Особено с по-тъмните. Отговор
dingila Публикувано на 9 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 9 Септември, 2013 Благодаря ви хорца - страшни сте. Оправи се като на самата капачка на вивито сложих силиконов пръстен отрязан от силиконовата опаковка на самата глава. Пак съм като влакче без да пия течност. Да ви запитам, до сега не съм навивалглави, но мисля Трябва да си пазя старите глави предполагам. Тез дни ще правя поръчка. Къде точно си говорите за навиването на глави. Send from SGS4 using Tapatalk Отговор
Stormglass Публикувано на 9 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 9 Септември, 2013 Здравей dingila , радвам се че си решил проблема. Да разбирам ли, че си направил това: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php/topic/120-картомайзер-vision-vivi-mini-nova-20мл/?p=9443 ... Къде точно си говорите за навиването на глави. ... Ето тук има полезно клипче от маd-max: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php/topic/57-картомайзер-vivi-nova/?p=16055 Отговор
dingila Публикувано на 9 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 9 Септември, 2013 Да точно това направих, чак се учудих колко простичко било Send from SGS4 using Tapatalk Отговор
ROOT Публикувано на 10 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 10 Септември, 2013 Аз се върнах към голямото виви, този малкиясамо проблемими създава цяла седмица. Като дърпам от него свири като свирка. Отговор
avalon Публикувано на 10 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 10 Септември, 2013 Моят не свири,но за сметка на това е дроб сарма,с 4 глави вече просто не желае да извади вкус като редукса и това е.Нишки вадих,капи рязах,недозавивах,стягах,Вижън Спинер му купих-не става.Повече няма да се занимавам с него,явно нямам късмет с тоя екземпляр. Отговор
ROOT Публикувано на 10 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 10 Септември, 2013 Има си кофти бройки,аз с големия съм от март и никакви забележки, взех малкия да го пробвам,еми нямам нерви, и удара е по слаб с него, зада има свирене някъде изпуска въздух Отговор
Newcomer Публикувано на 10 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 10 Септември, 2013 При мен е обратното, не знам на каква бройка съм случил от мини Виви, но е просто безотказен. Купуван е преди година и се представя в пъти по-добре от няколко различни бройки от "големия брат". Няма течове, няма свирене, без рязане на силикони и вадене на нишки от фитила. Само пара и вкус на макс. При все, че картът е ползван от маса народ на различни батерии/модове и течности. Нямам обяснение, голямото Виви му прислугвам с оглед на по-големия капацитет за течност. Отговор
Silvia Публикувано на 11 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 11 Септември, 2013 Моята бройка е от скоро, но ме задоволява напълно. Никакви проблеми, използвам глави на 1.8 ома фабрични. Вивито ми харесва повече от всичко друго, което съм опитвала. Не съм опитвала много видове, колегите имат няколко разнотипни цигари и картомайзери. Отговор
deepblue Публикувано на 11 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 11 Септември, 2013 Моята бройка е от скоро, но ме задоволява напълно. Никакви проблеми, използвам глави на 1.8 ома фабрични. Вивито ми харесва повече от всичко друго, което съм опитвала. +1 Отговор
Станчо Публикувано на 13 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 13 Септември, 2013 (редактирано) Реших да се запиша днес за теста Редактирано на 13 Септември, 2013 от Станчо Отговор
Stormglass Публикувано на 13 Септември, 2013 Отчет Публикувано на 13 Септември, 2013 Браво Станчо , много полезен клип. Със сигурност още някой ще последва примера ти за изпаряване с памук на Виви. Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.