Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Станахме специалисти по " чалъми"  :wOOt3: . Топър аз все още не съм лично убеден , че наличните изпарители не ми вършат работа за да търся друго решение.Чакам да премина 130-150 мл и ще пусна и аз фото сесия на глава конци преди и след бърн. На Людо му обърнах внимание вчера като се видяхме. Но това до днес утре ще се случи с моите темпове от по 10-12 мл на ден :)

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на (редактирано)

Колега Топер сигурно си прав за каифуня но,признай си че и ти си минал през доста изпарители докато стигнеш до него :thumbup3: .Нека всеки извърви своя път в търсене на Нирваната в изпаряването. :thumbup3:

Дай Батко 32 да видим :worthy::majesty2:   каква фото сесия си ни приготвил,за нас некайфунстващите :thumbup3:  и всички останали де. :thumbsup:

Редактирано на от bgvaper
Публикувано на

Казах - не искам да ви дразня.

Минали сме през много, ама много картове/атоми/майзери.

То и друго нямаше, че сме почнали от M401 и DSE 901 което беше супер лукс и ефективност.

Няма начин, трябваше да минем. За това питай патило, а не старило. Това се опитвам да кажа. Има ли смисъл да извърявавате целия този път, като накрая ще стигнете пак на тази гара. Ако си намерите вашата Г точка по пътя - живи и здрави да си се наслаждавате :)

Бях писал в "общи приказки" , но не ми отговориха, и тъй като съм с Vivi Nova...вече си взех и 3,5мл, та исках да попитам...

Просто съм си копнал написаното от там...тук

Само мисля че ще сменя тази лава есента като се прибера.

И да попитам тъй и тъй споменах.

Най доброто по компактно обаче самоTwist ли може да де?

Поне с такова впечатление съм останал четейки форума. В смисъл Лавататуб си е 6, ама понякога нещо не ми е удобно да го размахвам тоз "боздуган". Twist батериите могат ли да заместят достойно Lawatube? Мисля да си взема 3 броя с най-големия ампераж. Изполвал съм само Vivi Nova и само с глави 2.8. Twist батериите ще се справят ли?

Значи не ме рабирайте погрешно...няма кахъри никакви.  Просто търся малко така - по компактно.

И също така да попитам, ама без да се изхвърляте нали ;) колко карате една глава??? Аз лично повече от 10-12 дена не мога...пуша към 5-6 мл на ден.

Няма да откажа някой друг съвет разбира се от по закоравелите "пушачи" ;)

Редактирано на от dingila
Публикувано на

Колега Дингила не мисля че ще имаш проблеми с туиста и вивито,няма да е като лавата но ще върши работа. :thumbup3: Но нека и колегите си кажат мнението пък ти ще си решиш.

Жив и здрав и безаварийно вейпване,не на аналоговите боклуци :thumbsup:

Бях писал в "общи приказки" , но не ми отговориха, и тъй като съм с Vivi Nova...вече си взех и 3,5мл, та исках да попитам...

Просто съм си копнал написаното от там...тук

Само мисля че ще сменя тази лава есента като се прибера.

И да попитам тъй и тъй споменах.

Най доброто по компактно обаче самоTwist ли може да де?

Поне с такова впечатление съм останал четейки форума. В смисъл Лавататуб си е 6, ама понякога нещо не ми е удобно да го размахвам тоз "боздуган". Twist батериите могат ли да заместят достойно Lawatube? Мисля да си взема 3 броя с най-големия ампераж. Изполвал съм само Vivi Nova и само с глави 2.8. Twist батериите ще се справят ли?

Значи не ме рабирайте погрешно...няма кахъри никакви.  Просто търся малко така - по компактно.

И също така да попитам, ама без да се изхвърляте нали ;) колко карате една глава??? Аз лично повече от 10-12 дена не мога...пуша към 5-6 мл на ден.

Няма да откажа някой друг съвет разбира се от по закоравелите "пушачи" ;)

С Вивито вече карам трета седмица с една глава която трява да е 2,4 Ома но на Змакса ми показва, че е 2,8 Ома и още не показва признаци да дава фира, а пуша повече от 5-6мл на ден. На колко волта изпаряваш ? 

Редактирано на от Shtur4o
Публикувано на

Гледам в артикулите, че на хоризонта има един туист на смок (все още го няма в наличност) на 1300 мАч и до 4.8V. Мисля, че това е по-добрия вариант (като се появи, естествено). Още повече, че като цяло еГо изпълнението им (на Смок) според колеги е доста по-удачно от Джойското.

Публикувано на

Приятелката вече повече от 2 месеца е с Туист само, че 900мА. Няма грешка, всичко е 6. За тия пари, за тоя размер е напълно достатъчно! С Вижънско и Смоковско Виви е. Главите и ги правя на около 1.8ома.

С Вивито вече карам трета седмица с една глава която трява да е 2,4 Ома но на Змакса ми показва, че е 2,8 Ома и още не показва признаци да дава фира, а пуша повече от 5-6мл на ден. На колко волта изпаряваш ? 

Ами на колко...глава 2.8 (и по прицип такива гледам да слагам) я карам на 4.6-4.8 ако зема да намирисва на изгоряло слизам до 4.4 и така. Дали има голямо значение какви течности се изпаряват??? Много ми е любопитно!   Като казваш колега 3 седмици...ок, но след 10 ден е всичко коренно ралично. Галви не пренавивам. Не мисля че ще се справя, или поне не съм пробвал, пък и няма нужните там канапчета и жички :)

Че така де... ;)

Редактирано на от dingila

С пренавита глава на 2.4 ома си карам на 5 волта вече 50 мл. 

гледай да не е много стегната намотката. Вчера дори 1 час на 6 волта без никакъв вкус на изгоряло

(на голямо vivi, все пак има значение)

Редактирано на от zizu_888
Публикувано на

Голямо - като 3,5 мл или какво голямо? Голяма глава? Нещо не сванах :) Аз ако засиля до 5.4 и край - изгорели нокти почвам да пуша :) Как го засилваш на 6.0???

Публикувано на

3.5 ml. Vivi напъхвам черна игла вътре във фитила, правя намотката, ако е стегната издърпвам 1-2 нишки след като го разплета, за да може да се движи леко по фитила и това е .Вкус, удар, пара- всичко е на 6.

Публикувано на

Ами на колко...глава 2.8 (и по прицип такива гледам да слагам) я карам на 4.6-4.8 ако зема да намирисва на изгоряло слизам до 4.4 и така. Дали има голямо значение какви течности се изпаряват??? Много ми е любопитно!   Като казваш колега 3 седмици...ок, но след 10 ден е всичко коренно ралично. Галви не пренавивам. Не мисля че ще се справя, или поне не съм пробвал, пък и няма нужните там канапчета и жички :)

Че така де... ;)

Хм , 4,6-4,8 не е ли силничко. Тази 2,8 с която съм трета седмица я карам на 4,0 . При такъв волтаж ми се вижда нормално да ти кара по две седмици главата. . 

Публикувано на

Хм , 4,6-4,8 не е ли силничко. Тази 2,8 с която съм трета седмица я карам на 4,0 . При такъв волтаж ми се вижда нормално да ти кара по две седмици главата. . 

Карал съм с 2,8 глави на 5,5-6в доста мл та не е от това.

Той изпушва за 10дни 50-60мл течност, което е нормално да се задръсти главата особенно ако ползва по тъмни течности.

Проблема му е, че не прави бърнене на главите и за това ги хвърля

Публикувано на

За сега не съм забелязал подобно отклонение. Но може да е заради самият МОД с който изпарявам. Гледай да си центрираш металната вложка . Винаги да влиза в металната капа. И.....вдигни малко волтжа. ;) 

Публикувано на

Карал съм с 2,8 глави на 5,5-6в доста мл та не е от това.

Той изпушва за 10дни 50-60мл течност, което е нормално да се задръсти главата особенно ако ползва по тъмни течности.

Проблема му е, че не прави бърнене на главите и за това ги хвърля

Да,бърнене си трябва аз на 30мл горе доло си бърня и до сега със стокова глава 1.8 която всъщност е 2,2 съм прекарал към 300мл.течност и продължавам да си я ползвам с туиста на 4 - 4.2 волта.

Че така де... ;)

Разбира се,че има значение каква е течността и то голямо.Аз даже забелязвам,че с един и същ карт.на един и същ волтаж дадена течност придобива вкус на изгоряло много по бързо от друга.

Публикувано на

Колеги имам странен проблем с моите вивита или по-точно с главите им. Преди около 10 дена и на двете големи вивита им сложих нови глави минали през спирт и бърнене, всичко си им беше наред до вчера, докато не им направих профилактичен драйбърн. Появи се много странен и гаден вкус не мога точно да го определя, но не е вкус на изгоряло а е някакъв гаден вкус на застояло които ми убива целият аромат на течността. По намотката нямаше много нагар преди драй бърна, не съм ги пипал с пръсти и съм ги оставил да изсъхнат, бърненето съм го правил докато спрат да димят около 15-на активации по 10-на секунди на 8 вата, главите са 2.6 омови. На какво може да се дължи тая смрад противна? Възможно ли е ватата в карта да ебава нещата? Ползвам ги с змакс на 6.5 вата рмс и през тези 10-на дена не съм имал такъв проблем работеха си на пушка.

На 6,5 Вата и 2,6 оМа...битрябвало да ти се образува теч на изпарителя. Пробвай на 8 Вата. А колкото до гаден вкус.....не си довършил процедурата според мен.Бърн се прави до "бяло" на фитила. В противен случай получаваш отлично загоряла намотка.

Почисти старателно всичко със Спирт. После пални 2-3 пъти фитила да обгори. И не на последно място намотката трябва да и се направи повторно горене на сухо.

Това е моето лично мнение.

Редактирано на от batko32
Публикувано на

На 6,5 Вата и 2,6 оМа...битрябвало да ти се образува теч на изпарителя. Пробвай на 8 Вата. А колкото до гаден вкус.....не си довършил процедурата според мен.Бърн се прави до "бяло" на фитила. В противен случай получаваш отлично загоряла намотка.

Почисти старателно всичко със Спирт. После пални 2-3 пъти фитила да обгори. И не на последно място намотката трябва да и се направи повторно горене на сухо.

Това е моето лично мнение.

Над 7 вата усещам вкус на загоряло, карам в рамките на около 6 вата дори падам и на 5 като усетя бълбукане качвам и след 2 дръпки всичко е нормално, но при 6,5 не ми се е случвало да бълбука пък и да не става дума за теч. А драйбърна съм го правил не до бяло а до снежно бяло :D никакъв пушек, никакъв нагар няма, утре ще взема да ги изпера отново в спирт.

Публикувано на

Над 7 вата усещам вкус на загоряло, карам в рамките на около 6 вата дори падам и на 5 като усетя бълбукане качвам и след 2 дръпки всичко е нормално, но при 6,5 не ми се е случвало да бълбука пък и да не става дума за теч. А драйбърна съм го правил не до бяло а до снежно бяло :D никакъв пушек, никакъв нагар няма, утре ще взема да ги изпера отново в спирт.

А защо не си спестиш труда и нервите и направо да "преинсталираш" системата, т.е. да си пренавиеш нов фитил. Иначе лошо няма, ако разбреш каква е причината и я отстраниш, но ми се струва по-вероятно (щом си напрвил читав бърн и това не е дали резултат) да не постигнеш желаното след спирта...

Колега Ма3хНео повтори процедурата миене със спирт и  драй-бърн,но ще е добре след нея да огледаш главата да не би реотана да ти запалва някое силиконово уплътнение поради не добър контакт и изгорелият вкус да е от там. Случайно да не е проблема от плюсовият пин на модът и да не дава добър контакт и от там да е проблема.Успех в начинанието и жив и здрав. :thumbsup:

Редактирано на от bgvaper

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...