Stormglass Публикувано на 25 Май, 2013 Отчет Публикувано на 25 Май, 2013 (редактирано) Където е шлица, през който минава фитилите - там се разпробива и става вместо шлиц, овален отвор. Това е. Торреr , Благодаря , и аз така предполагах, но очаквах отговор от изпълнителя на разпробиването. Може би трябва да се обърне внимание, че при разпробиването на отвора, се нарушава покритието на главата, и това в бъдеще ще доведе до окисляване на метала, от който е изготвен корпуса на главата. А съприкосновението на течноста във фитила с оголения метал без инертно покритие, не е полезно, струва ми се. Искам да споделя нещо и евентуално да получа отговор. Така, слагам си нова глава 2.8 с Vivi Nova и отначалото ми я показва че е 2.6. След 5-6 часа вече показва, че е 2.8 ома, ана другия ден 3.0-3.1. Всичко е 6 иначе де, пуфтя си яко Та въпроса ми е трябва ли да се притеснявам нещо или какво? С Лаватуб съм и всичко е копувано от тука. Само течноста е някъква гръцка измислица Може би отговора е даден в една друга тема: ... предположението ми: Възможно ли е от малко по-хлабава връзка в крайщата на намотката да се е получавало всичко... Да се е получавало нагряване на държачите на намотката и да са се нагрявали. ... Напълно е възможно. Възможно е да получиш контактно съпротивление сходно или по-голямо от това на нагреваля и там да е прегрявало, а съответно нагревателя да не е нагрявал достатъчно. Но сега би трябвало да имаш доста по-обилна пара. С други думи, може би увеличаването на съпротивлението да се получава от на натрупване на нагар по контактните повърхности в краищата на реотана. Редактирано на 25 Май, 2013 от Stormglass Отговор
Krasi_T Публикувано на 25 Май, 2013 Отчет Публикувано на 25 Май, 2013 (редактирано) И без да има нагар е нормално да се получи по-високо контактно съпротивление . Причината е в метода на контактуване - слабо притискане на контактуващите повърхности , мокрене с течността за изпаряване , окисляване. Обикновено при активиране на изпарителя се случва така нареченото самопочистване на контактите заради протеклия голям ток и при следващо измерване съпротивлението вече е нормално . Аха... значи да "чукаме" по-често (Всъщност - имаше ли някакъв резон (това, което питах)?) Резон разбира се има , ако преди активиране модът измери по-високо съпротивление , ще подаде по-високо напрежение и при възстановяването на контакта реално ще получим много по-висока мощност . Това си е заложен риск при вариватите Редактирано на 25 Май, 2013 от Krasi_T Отговор
dingila Публикувано на 25 Май, 2013 Отчет Публикувано на 25 Май, 2013 И без да има нагар е нормално да се получи по-високо контактно съпротивление . Причината е в метода на контактуване - слабо притискане на контактуващите повърхности , мокрене с течността за изпаряване , окисляване. Обикновено при активиране на изпарителя се случва така нареченото самопочистване на контактите заради протеклия голям ток и при следващо измерване съпротивлението вече е нормално . За какво "мокрене на течността" говориш? Аз пуша СЕГА една такава много гъста и постоянно я рареждам с вода. Това грешно ли е? Забелязвам, че след 10-на дена горе капачката със силикона където е малко хваща така ръжда май, ама то идва време за следващата глава. Аз ги карам по 15 дена най много. Отговор
Krasi_T Публикувано на 25 Май, 2013 Отчет Публикувано на 25 Май, 2013 За евентуалното попадане на течност по контактните повърхности говоря , което неминуемо води до промяна на съпротивления . Отговор
Stormglass Публикувано на 25 Май, 2013 Отчет Публикувано на 25 Май, 2013 Колега dingil, уреди ли се онази работа с поръчката, за която писа преди наколко дни. Питам, защото повече не написа по въпроса. Отговор
dingila Публикувано на 26 Май, 2013 Отчет Публикувано на 26 Май, 2013 Ами пътува насам, благодарение на шефа! Отговор
о.0 Публикувано на 29 Май, 2013 Отчет Публикувано на 29 Май, 2013 (редактирано) Съфорумци , Днес си закупих голямото вижънско виви . Сравнението , което правя е спрямо smok-овското виви /2мл/ . "Тест драйв-а " е с една и съща течност ( max blend на FA ) 9 mg . Вкуса при smok-овското беше доста по -осезаем ,както и удара. Логичното ми предположение е , че това се дължи на начина , по който е навит там фитил-а . Можете ли да ми преподъчате начин и материали , по който да си пренавия главата за по-добри резултати ? Редактирано на 29 Май, 2013 от о.0 Отговор
west hamm Публикувано на 29 Май, 2013 Отчет Публикувано на 29 Май, 2013 Колега вземи малко да прочетеш темите има написано всичко Отговор
Stormglass Публикувано на 29 Май, 2013 Отчет Публикувано на 29 Май, 2013 Колега о.0, Първо, да ти е честито! Второ, колегата Уест е абсолютно прав. За разликата в количеството и плътността на парата при двата картомайзера е писано много. Наблюденията ти са правилни. Моля, просто се поразрови в темите на форума и ще намериш обяснението в различните характеристики на реотана, а не на фитила. Не става ясно, досега премотавал ли си реотани. Отговор
о.0 Публикувано на 29 Май, 2013 Отчет Публикувано на 29 Май, 2013 Колега о.0, Първо, да ти е честито! Второ, колегата Уест е абсолютно прав. За разликата в количеството и плътността на парата при двата картомайзера е писано много. Наблюденията ти са правилни. Моля, просто се поразрови в темите на форума и ще намериш обяснението в различните характеристики на реотана, а не на фитила. Не става ясно, досега премотавал ли си реотани. Досега не ми се е налагало да премотавам , така че ще ми е за 1ви път . Просто бях леко разочарован , след първоначалното ми очакване и в сравнението със смоковското. Благодаря за насоките и се надявам да намеря "G" точката след манипулацията Отговор
Stormglass Публикувано на 29 Май, 2013 Отчет Публикувано на 29 Май, 2013 Моля, просто бъди упорит и не се отказвай и след третия опит. Успех! Отговор
Mitazi Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 Колега о.0, Vision Vivi Nova е един много добър изпарител в своя сегмент. Но в последно време фабричните намотки на главите му са под всякаква критика. Обикновено се налага да се пренавият, за да работят добре. Общо взето по какъвто и начин и с каквито и материали да успееш да си направиш работеща намотка се получава много по-добре от фабричната такава. ПП. Смея да твърдя, че с изключение фабричната намотка на главите, вижънското виви си остава по-добро от смоковското. Отговор
о.0 Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 ПП. Смея да твърдя, че с изключение фабричната намотка на главите, вижънското виви си остава по-добро от смоковското. На това се надявах да чуя - започвам експериментите днес тогава Все пак след толкова почитатели трябва да му оправдая славата Отговор
Mitazi Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 Колега о.0, мнението си е мое и нямам понятие дали е преобладаващо (тук му е мястото да се разрази една минивойна между различните поддръжници) Отговор
о.0 Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 Taкааа... След като се снабдих със силикатно въже , кантал и търпение започнах манипулацията... Сварих въжето , изсуших го , прочетох няколко теми и изгледах клипчета и след 3 неуспешни опита на 4тия мога да кажа смело , че уцелих "майсторлъка" Върна се познатия удар в гърлото и вкуса е по-усезаем ( е не точно както си го сравнявам , но да не издребняваме) . Определено стоковите глави за мен бяха разочарование - така че ако някой има подобен проблем , да последва моите премеждия ! Благодаря за помоща още веднъж ! Отговор
Mitazi Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 (редактирано) Радвам се, че си успял и си доволен Само не разбрах номера със сваряването на въжето. Нещо съм го изпуснал тоз метод. Ако е за елиминиране на евентуалния вкус на рога и копита има и по-лесни и щадящи фитила методи, като например спирт и джет запалка. Редактирано на 30 Май, 2013 от Mitazi Отговор
о.0 Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 (редактирано) Само не разбрах номера със сваряването на въжето. Нещо съм го изпуснал тоз метод. Ами точно за това го използвах ... тъйкато при предишния опит напрвих грешката да пропусна "банята" и вкуса беше меко казано отвратителен. А сега всичко си дойде на мястото П.с. Номера със спирта не го знаех , но ще го имам предвид за следващи тестове Редактирано на 30 Май, 2013 от о.0 Отговор
Mitazi Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 И тук и из други форуми има писано за спирта - със "спирт" и търсачката излиза необходимото Отговор
mad-max Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 (редактирано) Момчета и момичета, лично аз препоръчвам поне 3 пъти топене в спирт и палене и/или баня "варене на фитила". Колкото и да се стараят колегите в магазините и в склада......не се знае кой жълтеничав китаец си е изтривал кривите, скапани, гнусни ръчички във фитила. Това е мое лично мнение . Не искам никой да ангажирам с него . Единствено го препоръчвам като превантивна мярка. Редактирано на 30 Май, 2013 от batko32 Отговор
Stormglass Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 (редактирано) Настойчиво препоръчвам дезинфекциране и на външната страна на изделията, като корпуси, мундщуци и др. ( http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=120&p=8106 ): ... може би най-големия проблем е, някой охтичав (туберкулозен) или болен от хепатит (жълтеница) да не е кашлял покрай детайлите (да не дава господ!).Защото колкото и да ви звучи невероятно, бактериите на туберкулозата са заразни от 4 до 6 месеца в изсъхнало състояние, а вирусите на хепатита многократно по-дълго! Така че, преди употреба "удавяйте" всичко в 50%-тов етилов спирт от аптеката, за да се застраховате от ядове! След обработката със спирта, обтрийте със салфетка и изчакайте половин час, след което изпарявайте на здраве! Редактирано на 30 Май, 2013 от Stormglass Отговор
west hamm Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 Спомням си последният вкус на жълти гадни ръчички ужас Отговор
pioneer 306c Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 Taкааа... След като се снабдих със силикатно въже , кантал и търпение започнах манипулацията... Сварих въжето , изсуших го , прочетох няколко теми и изгледах клипчета и след 3 неуспешни опита на 4тия мога да кажа смело , че уцелих "майсторлъка" Върна се познатия удар в гърлото и вкуса е по-усезаем ( е не точно както си го сравнявам , но да не издребняваме) . Определено стоковите глави за мен бяха разочарование - така че ако някой има подобен проблем , да последва моите премеждия ! Благодаря за помоща още веднъж ! Доста фитил и кантал ще похабиш докато започнеш да правиш всяка следваща намотка перфектна. Още по добра ще става ако правиш кантала с Кербоване(днес ти казах ама дали ме разбра) Няма нужда от варене а след като монтираш в главата намотката топиш в спирт и обгаряш със запалка 1-2 пъти после драй-бърн докато спре да вади пушек и така. Отговор
mad-max Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 (редактирано) Колега Пайнер, разрешете да не се съглася.Кербоването се оказва доста спорен пункт . И без "кербовка" стават нещата. Въпрос на внушение е според мен , че с кербовка видиш ли си хванал Господ за шлифера Все си мисля , че 0,2 Ома "разлика без кербовка" е все тая Редактирано на 30 Май, 2013 от batko32 Отговор
pioneer 306c Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 Колега batko32 аз също не съм съгласен с вас. Тук не става въпрос за 0,2-0,4 ом отгоре. Тука става въпрос за кантала който е извън намотката . Този кантал се зачервява и променя вкуса особенно при по високо напрежение. Казал съм го много пъти. Правил съм стотици опити и не само аз и Topper и gogo63 и puf-paf и още поне 4-5 човека покрай мен и сме се убедили в това, че с кербовка е най-добре. И те ще ти го потвърдят. Ако ти не усещаш разлика най-вероятно нещо с обонянието имаш Отговор
mad-max Публикувано на 30 Май, 2013 Отчет Публикувано на 30 Май, 2013 (редактирано) Колега batko32 аз също не съм съгласен с вас. Тук не става въпрос за 0,2-0,4 ом отгоре. Тука става въпрос за кантала който е извън намотката . Този кантал се зачервява и променя вкуса особенно при по високо напрежение. Казал съм го много пъти. Правил съм стотици опити и не само аз и Topper и gogo63 и puf-paf и още поне 4-5 човека покрай мен и сме се убедили в това, че с кербовка е най-добре. И те ще ти го потвърдят. Ако ти не усещаш разлика най-вероятно нещо с обонянието имаш А може да се получават при мен както трябва. Също е опция . Знае ли човек Подозирам , че ще се наложи да ви предоставя две еднакви като съпротивление глави на един и същ картомайзер и Вие да потвърдите коя е с кербовка и коя не е. Така ще изчистим съмненията и аз ще се съглася с вас или ще отрека твърдението Ви. "най-добре на бира" Редактирано на 30 Май, 2013 от batko32 Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.