Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на (редактирано)

Вярвате или не но след като го врътнах 1/2 оборот се разпуши като комин и спря да тече :thumbup3: благодаря за коментарите.

Кое врътна :)

Само не ми казвай "винта"!

ПП:Не ти е била завита главата както трябва.

Мисля си, че точно чрез врътването колегата forel59 е дозатегнал главата на Виви-то.

Колега forel59, в каква посока "врътнахте", по часовниковата стрелка ли?

Редактирано на от Stormglass

Дааа, това ни връща в изходната точка. :D

(Между другото, колега forel59, вие направо въведохте автомонтьорска терминология във вейпърството. Първо беше реглаж на въздуховода, сега силиконова гарнитура).

На мен лично ми харесва. :thumbsup: 

Публикувано на

Аз бях близо 3 месеца с лава и едва от седмица и нещо ползвам вариват,но аз лично намирам голяма разлика.Не се връщам вече на вариволт :D

А сега дърпай дявола за опашката, тъкмо бях мирясал с лавата...

Публикувано на

Здравейте и честити празници на всички! Направи ми впечатление че в мощука на малкото виви има силиконова втулка та въпроса ми е знае ли някой за какво служи и какво би се случило ако я махна.При мене се пада някъде по средата от вътре и няма как да е за някакво уплътнение

Публикувано на

Сваляш мундщука и го слагаш на масата в право положение.

Бъркаш с нещо вътре и я натискаш да опре в масата. В това положение трябва да седи.

Подпомага конденза от парата да се връща обратно

Публикувано на

Благодаря pioneer.По скоро е точно това което казваш.Преди малко се поразрових в тубата и според клипа

е и вариант за предотвратяване на течове заложен от производителя само трябва да се извади втулката и да се надене на силиконовата шапка на главата което ми се струва глупаво.

Сега ще си тунинговам минито по начина по който казваш :thumbup3:

pioneer 306cе абсолютно прав. Тази втулка трябва да си седи вътре в мундщука. И никъде другаде! :thumbsup:

Аз моята я донатиквам със клечка за зъби, без да вадя дрипа. :)

Този Стив от видеото, като я слага върху силиконовото калпаче ще постигне ненужно доуплътнаване и то с цената на деформиране на втулката, и то при прилагане на зверско усилие при затягане. Което е абсолютно ненужно!

Те, производителите ако искаха, щяха да я сложат там от самото начало или да го покажат в инструкции. :thumbsup:

Публикувано на

Stormglass,абсолютно си прав.Усилие явно има щото на края на видеото предупреждава да си проверяваме главата за евентуално разхлабване.И залкючението е,че мястото на силиконовата втулка е в долната част на дрипа.Благораря ви за мненията.

Публикувано на

Скоро си взех голямото виви и сега се опитвам да го ползвам, но силиконовата шапка на главата стърчи над пластмасовата туба. И металната част се опира в шапката още като я поставя преди да започна да е завивам  :huh:. Като я завия и силиконовата шапката се премачква и слиза под ограничителния ръб на главата към фитилите  :blink:. По някой път цялата, по някой път се изкривява и слиза надолу само от едната страна  :o.

На малкото виви шапката уплътнява в края на завиването, което си е нормалното положение според мен.

Колеги, на голямото виви нормално ли е силиконовата шапка на главата да стърчи над пластмасовата туба?

Публикувано на

Скоро си взех голямото виви и сега се опитвам да го ползвам, но силиконовата шапка на главата стърчи над пластмасовата туба. И металната част се опира в шапката още като я поставя преди да започна да е завивам  :huh:. Като я завия и силиконовата шапката се премачква и слиза под ограничителния ръб на главата към фитилите  :blink:. По някой път цялата, по някой път се изкривява и слиза надолу само от едната страна  :o.

На малкото виви шапката уплътнява в края на завиването, което си е нормалното положение според мен.

Колеги, на голямото виви нормално ли е силиконовата шапка на главата да стърчи над пластмасовата туба?

Затегни си хубаво главата.

Публикувано на

При мен силиконовата втулка е с около милиметър над горния ръб на тубата.

За съжаление снимки сега не мога да кача - оказа се, че фотоапарата сме го дали и най-рано ще е наличен другата седмица по някое време, а пък с gsm-а всичко е размазано и нищо не си личи - просто горкия не става за такива работи. Така че снимките ще ги дам, но ще закъснеят малко.

Колеги, ето фото в близък план на Голямо Виви без горна капачка:

706111.jpg

Силиконовото калпаче леко се показва. В показания случай е по-малко от милиметър.

(Има капчици, но добре се вижда, че стърчи. Равнината на фотографията е точно по горния ръб на тубата). :)

Напълно нормално е при някои колеги, калпачето да се показва и повече. :thumbsup: Едит: Но само в случай, че при развиването на капачето сте "увлекли" и сте развили поне малко изпарителната глава. Което налага задължително затягане!

Полезен съвет: При развиване на капачето, дръжте тубата неподвижна, въртете само капачето и наблюдавайте фитилите - ако се въртят заедно с капачето, значи развивате и изпарителната глава.

Публикувано на

Точно толкова се показва на всички вивита,

Ако се показва в повече- проверете дали е затегната хубаво главата.

Това което споделих в предишното си мнение важи в случаите, когато не се подава силиконовата шапка повече от това на снимката. Хубаво е да се подсушава със салфетка капачката и силиконовата втулка след пълнене.

pioneer 306c :cheers3: , ако позволиш, ще допълня, че подсушаването е направо задължително.

Защото ако след развинтване за допълване, по резбата на капачката и тубата има течност, при последващото завинтване течността може ще бъде избутана по резбата и да нацапа стиковката между тубата и капачката.(на фотографията по горе се вижда, че резбата е мокра от течност, има и мехурчета въздух :) )

Ако пък не забършем силиконовото калпаче отгоре, при последващото му притискане от капачето, известно количество течност ще попадне чрез обмокряне в зоната, върху която ляга мундщука.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...