Topper Публикувано на 30 Април, 2013 Отчет Публикувано на 30 Април, 2013 (редактирано) Кое врътна Само не ми казвай "винта"! ПП:Не ти е била завита главата както трябва. Редактирано на 30 Април, 2013 от Topper Отговор
Stormglass Публикувано на 30 Април, 2013 Отчет Публикувано на 30 Април, 2013 (редактирано) Вярвате или не но след като го врътнах 1/2 оборот се разпуши като комин и спря да тече благодаря за коментарите. Кое врътна Само не ми казвай "винта"! ПП:Не ти е била завита главата както трябва. Мисля си, че точно чрез врътването колегата forel59 е дозатегнал главата на Виви-то. Колега forel59, в каква посока "врътнахте", по часовниковата стрелка ли? Редактирано на 30 Април, 2013 от Stormglass Отговор
forel59 Публикувано на 30 Април, 2013 Отчет Публикувано на 30 Април, 2013 забравих да кажа че смених силиконовата гарнитура на главата Отговор
Stormglass Публикувано на 30 Април, 2013 Отчет Публикувано на 30 Април, 2013 (редактирано) Дааа, това ни връща в изходната точка. (Между другото, колега forel59, вие направо въведохте автомонтьорска терминология във вейпърството. Първо беше реглаж на въздуховода, сега силиконова гарнитура). На мен лично ми харесва. Редактирано на 30 Април, 2013 от Stormglass Отговор
Людо Публикувано на 3 Май, 2013 Отчет Публикувано на 3 Май, 2013 Аз бях близо 3 месеца с лава и едва от седмица и нещо ползвам вариват,но аз лично намирам голяма разлика.Не се връщам вече на вариволт А сега дърпай дявола за опашката, тъкмо бях мирясал с лавата... Отговор
west hamm Публикувано на 3 Май, 2013 Отчет Публикувано на 3 Май, 2013 То мирване нямаааааааааа Отговор
pioneer 306c Публикувано на 3 Май, 2013 Отчет Публикувано на 3 Май, 2013 Офффф тая краста трудно се начесва. Чешеш-чешеш ама все някъде другаде започва да сърби. Жената е вдигнала ръце от мен с тия модове и т.н. Отговор
west hamm Публикувано на 3 Май, 2013 Отчет Публикувано на 3 Май, 2013 Бе ти ми направи цилиндер за да се кротна аз хахаха Отговор
steam machine Публикувано на 4 Май, 2013 Отчет Публикувано на 4 Май, 2013 Здравейте и честити празници на всички! Направи ми впечатление че в мощука на малкото виви има силиконова втулка та въпроса ми е знае ли някой за какво служи и какво би се случило ако я махна.При мене се пада някъде по средата от вътре и няма как да е за някакво уплътнение Отговор
pioneer 306c Публикувано на 4 Май, 2013 Отчет Публикувано на 4 Май, 2013 Сваляш мундщука и го слагаш на масата в право положение. Бъркаш с нещо вътре и я натискаш да опре в масата. В това положение трябва да седи. Подпомага конденза от парата да се връща обратно Отговор
puf-paf Публикувано на 4 Май, 2013 Отчет Публикувано на 4 Май, 2013 (редактирано) Това ще върви ли след 1-ви септември "бе младеж" (ако нямаме ваучери за отопление?...) Редактирано на 4 Май, 2013 от puf-paf Отговор
steam machine Публикувано на 4 Май, 2013 Отчет Публикувано на 4 Май, 2013 Благодаря pioneer.По скоро е точно това което казваш.Преди малко се поразрових в тубата и според клипа е и вариант за предотвратяване на течове заложен от производителя само трябва да се извади втулката и да се надене на силиконовата шапка на главата което ми се струва глупаво.Сега ще си тунинговам минито по начина по който казваш Отговор
Stormglass Публикувано на 4 Май, 2013 Отчет Публикувано на 4 Май, 2013 (редактирано) pioneer 306cе абсолютно прав. Тази втулка трябва да си седи вътре в мундщука. И никъде другаде! Аз моята я донатиквам със клечка за зъби, без да вадя дрипа. Този Стив от видеото, като я слага върху силиконовото калпаче ще постигне ненужно доуплътнаване и то с цената на деформиране на втулката, и то при прилагане на зверско усилие при затягане. Което е абсолютно ненужно! Те, производителите ако искаха, щяха да я сложат там от самото начало или да го покажат в инструкции. Редактирано на 4 Май, 2013 от Stormglass Отговор
steam machine Публикувано на 4 Май, 2013 Отчет Публикувано на 4 Май, 2013 Stormglass,абсолютно си прав.Усилие явно има щото на края на видеото предупреждава да си проверяваме главата за евентуално разхлабване.И залкючението е,че мястото на силиконовата втулка е в долната част на дрипа.Благораря ви за мненията. Отговор
PepiSuni Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 щото на края на видеото При мен нещо не върви,защо ? Отговор
Mitazi Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 Скоро си взех голямото виви и сега се опитвам да го ползвам, но силиконовата шапка на главата стърчи над пластмасовата туба. И металната част се опира в шапката още като я поставя преди да започна да е завивам . Като я завия и силиконовата шапката се премачква и слиза под ограничителния ръб на главата към фитилите . По някой път цялата, по някой път се изкривява и слиза надолу само от едната страна . На малкото виви шапката уплътнява в края на завиването, което си е нормалното положение според мен. Колеги, на голямото виви нормално ли е силиконовата шапка на главата да стърчи над пластмасовата туба? Отговор
pioneer 306c Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 Скоро си взех голямото виви и сега се опитвам да го ползвам, но силиконовата шапка на главата стърчи над пластмасовата туба. И металната част се опира в шапката още като я поставя преди да започна да е завивам . Като я завия и силиконовата шапката се премачква и слиза под ограничителния ръб на главата към фитилите . По някой път цялата, по някой път се изкривява и слиза надолу само от едната страна . На малкото виви шапката уплътнява в края на завиването, което си е нормалното положение според мен. Колеги, на голямото виви нормално ли е силиконовата шапка на главата да стърчи над пластмасовата туба? Затегни си хубаво главата. Отговор
Mitazi Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 (редактирано) Затегни си хубаво главата. Затегната е до край. Опира метал в метал и няма повече на къде да се върти. Редактирано на 5 Май, 2013 от Mitazi Отговор
pioneer 306c Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 Затегната е до край - няма повече накъде. я дай някоя снимка силиконовата втулка е наравно с пластмасовата туба Отговор
Mitazi Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 При мен силиконовата втулка е с около милиметър над горния ръб на тубата. За съжаление снимки сега не мога да кача - оказа се, че фотоапарата сме го дали и най-рано ще е наличен другата седмица по някое време, а пък с gsm-а всичко е размазано и нищо не си личи - просто горкия не става за такива работи. Така че снимките ще ги дам, но ще закъснеят малко. Отговор
forel59 Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 И при мене имам същият проблем резни малко сил. шапка и ще стане Отговор
pioneer 306c Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 Нищо не режете, ами като махнете капачката вижте в коя посока е изкривено стеблото в средата и с помоща на отвертка го изправете. 1мм да стърчи нищо не е всички Вивита са така. Отговор
Stormglass Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 (редактирано) Колеги, ето фото в близък план на Голямо Виви без горна капачка: Силиконовото калпаче леко се показва. В показания случай е по-малко от милиметър. (Има капчици, но добре се вижда, че стърчи. Равнината на фотографията е точно по горния ръб на тубата). Напълно нормално е при някои колеги, калпачето да се показва и повече. Едит: Но само в случай, че при развиването на капачето сте "увлекли" и сте развили поне малко изпарителната глава. Което налага задължително затягане! Полезен съвет: При развиване на капачето, дръжте тубата неподвижна, въртете само капачето и наблюдавайте фитилите - ако се въртят заедно с капачето, значи развивате и изпарителната глава. Редактирано на 5 Май, 2013 от Stormglass Отговор
pioneer 306c Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 Точно толкова се показва на всички вивита, Ако се показва в повече- проверете дали е затегната хубаво главата. Това което споделих в предишното си мнение важи в случаите, когато не се подава силиконовата шапка повече от това на снимката. Хубаво е да се подсушава със салфетка капачката и силиконовата втулка след пълнене. Отговор
Stormglass Публикувано на 5 Май, 2013 Отчет Публикувано на 5 Май, 2013 (редактирано) pioneer 306c , ако позволиш, ще допълня, че подсушаването е направо задължително. Защото ако след развинтване за допълване, по резбата на капачката и тубата има течност, при последващото завинтване течността може ще бъде избутана по резбата и да нацапа стиковката между тубата и капачката.(на фотографията по горе се вижда, че резбата е мокра от течност, има и мехурчета въздух ) Ако пък не забършем силиконовото калпаче отгоре, при последващото му притискане от капачето, известно количество течност ще попадне чрез обмокряне в зоната, върху която ляга мундщука. Редактирано на 5 Май, 2013 от Stormglass Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.