bamQ Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Не се изразих правилно, няма да има смисъл от него имах предвид :-) Аз бях близо 3 месеца с лава и едва от седмица и нещо ползвам вариват,но аз лично намирам голяма разлика.Не се връщам вече на вариволт Отговор
Stormglass Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Възникна следния казус: 1. Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА Шейд - на 4,8волта на Лавата е перфектно, по-ниско не става хич 2. Мини Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА ДизъртШип - на 4,8 вони се не трае на изгоряло, на 4,2в е перфектна. А кажете де е 'дявола' сега. Разлика в броя намотки ли, от типа течност ли? И двете глави са стари и са току що горени, мити, запалвани и т.н. ... Колега Людо, ако приемем, че течността, с която са заредени двата картомайзера е от едно шишенце, като "бял ден" се вижда, че едната изпарителна глава е урочасана! (шега ) Ако изпълните съвета на Krasi_T, и просто размените главите, със сигурност ще установите, че всяка от тях си иска различно напрежение. Това може да се дължи на специфични особености в зоната на притискане на фитилите, но може да се причинява от други възможни различия между двете глави, например: - различно количество на натрупания нагар, преди драйбърнинг; - различно е качеството на проведения драйбърнинг; - различно фабрично стягане на реотана около фитилите и кой знае още какво ... Ако имате време, моля, разменете главите и напишете, запазват ли се предпочитанията им към напрежението. На мен лично ми е интересно. Отговор
pioneer 306c Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Някой път се налага на 2,8 главите да разплетете малко фитила и да издърпате(премахнете) на око 1-2 нишки фитил. След проба ако пак пресъхва премахвате още малко. Някои глави са с доста пристегната намотка и постоянно пресъхват но след горната процедура всичко си иде на мястото. ИЗПИТАНО е десетки пъти Отговор
Stormglass Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Колега pioneer 306c, не че си "умирам" да ме цитират , но мисля, че имате предвид отстраняване на: други възможни различия между двете глави, например: - различно количество на натрупания нагар, преди драйбърнинг; - различно е качеството на проведения драйбърнинг; - различно фабрично стягане на реотана около фитилите и кой знае още какво ... :cheers3: Отговор
mad-max Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Колега pioneer 306c, не че си "умирам" да ме цитират , но мисля, че имате предвид отстраняване на: :cheers3: Да ти пратя един лимон ? Че иначе ти завиждам на доволната физиономия Отговор
Stormglass Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Представяш ли си batko32, с този мой късмет, да взема на нацеля една от хипотезите. :D Направо ми се пие бира с лимон. Сори за спама, ама както е тръгнало, да не дочакаме с теб, надпис в червено от човек в зелено. Отговор
pioneer 306c Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Сигурен съм, че партидите произведени в понеделник сутрин и петък следобед са цъфнали в бг и тук там някоя партида от сряда. Отговор
Stormglass Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Само ако знаеш колко си прав. По-възрастните със сигурност си спомнят, че едно време, когато някой "Москвич" или "Жигули" постоянно създаваше проблеми, се казваше, че братушките са го сглобявали в понеделник (тоест, в състояние на махмурлук, след съботно-неделното натряскване до козирката). Но тъй като китайците може би не пият чак толкоз, може би най-големия проблем е, някой охтичав (туберкулозен) или болен от хепатит (жълтеница) да не е кашлял покрай детайлите (да не дава господ!). Защото колкото и да ви звучи невероятно, бактериите на туберкулозата са заразни от 4 до 6 месеца в изсъхнало състояние, а вирусите на хепатита многократно по-дълго! Така че, преди употреба "удавяйте" всичко в 50%-тов етилов спирт от аптеката, за да се застраховате от ядове! След обработката със спирта, обтрийте със салфетка и изчакайте половин час, след което изпарявайте на здраве! Отговор
Tino Публикувано на 15 Април, 2013 Отчет Публикувано на 15 Април, 2013 Абе това дори да стане до колкото знам в течностите бактерии не виреят За това и се ползват така отворено и без задръжки в хранително-вкусовата промишленост А съвета за Вивитата е много полезен Отговор
Stormglass Публикувано на 16 Април, 2013 Отчет Публикувано на 16 Април, 2013 (редактирано) Точно така, колега Tino , приели сме, че течностите за изпаряване имат бактерицидни свойства: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=68&p=2059 За отдавнашното приложение на пропиленгликола за консервиране: http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=124&p=2575 Но, в случая, аз имам предвид дезинфекциране и на външната страна на изделията, като корпуси, мундщуци и др., върху които може да попаднат "Ездачи от далече" (имаше такъв каубойски филм). Редактирано на 16 Април, 2013 от Stormglass Отговор
forel59 Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Имам един въпрос. Защо като отворя да пълня вивито след това ми дави пина на лавата. Отарям почиствам десетина дръпки и се оправя. Сдругото виви го няма този проблем. Отговор
nicknamed Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Имам един въпрос. Защо като отворя да пълня вивито след това ми дави пина на лавата. Отарям почиствам десетина дръпки и се оправя. Сдругото виви го няма този проблем. Не знам кое е вивито и кое е 'сдругото виви' , ама предполагам, че си го пренавил и силиконовата шапка не уплътнява добре фитила. Мисля, че има един тънак баланс между лабаво (тече, дави, къркори и т.н.), добре уплътнено (следва да е ОК) и много уплътнено (пресъхващо и даващо сухи дръпки)...обаче ако това ти се случва с нова глава, не мога да кажа нищо по простата причина, че проблем с теч съм имал само при калпаво пренавита глава. Сега и още нещо ми хрумва - не знам доколко е фактор, щото изпарявам от скоро (зимата) - повишаването на температурата понижава вискозитета, т.е. прави течността по-рядка и, предполагам, по-лесно протича. Отговор
forel59 Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 под другото виви имам впредвид 2то имам две .Прави ли се някакъв реглаж на въздуховода.Като го развия от мода се вижда че тече от долу Отговор
asiyaolo Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Не се прави реглаж на въздуховода. Щом тече, значи е малко фитила. Пренавий с по-дебел или сложи тънък фитил върху намотката. Но първо измий и подсуши въздуховода. Отговор
nicknamed Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 под другото виви имам впредвид 2то имам две .Прави ли се някакъв реглаж на въздуховода.Като го развия от мода се вижда че тече от долу Колегата asiyaolo добре го е казал, аз само да доуточня - онова отдолу, което прилича, грубо казано, на винт не е винт и не се опитвай да натягаш/разхлабваш, че ще ти замине вивито Отговор
puf-paf Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Колега nicknamed, Кое е "онова отдолу" ..."да натягаш/разхлабваш"... За пина на Виви-карта или ... (дали аз не разбрах или подсъзнанието бързаше...) Отговор
Stormglass Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Ти го остави подсъзнанието , ама всичката тази работа, ми заприличва на реглаж на клапани или преден мост Отговор
Topper Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Нищо не може да направи, това не е СЕ2-ка И да, нищо няма да направи, ако ще да върти и наобратно Отговор
Yasen Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Фитилът прави проблем. Или незатегната глава. Отговор
Stormglass Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 А може проблема да е в силиконовото калпачен-цен-це. Отговор
nicknamed Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 (редактирано) Колега nicknamed, Кое е "онова отдолу" ..."да натягаш/разхлабваш"... За пина на Виви-карта или ... (дали аз не разбрах или подсъзнанието бързаше...) Хехе. Идеята на поста ми е ако някой реши, че 'онова отдолу' (т.е. контакта към плюса, ама 'онова отдолу' ми е по-описателно някак) е винт (а то не е), с който може да се прави реглаж на окачване, обезвъдушаване и т.н., по-добре да си избие тази идея от главата ...пък може да съм прекалил с опростяването...ма и аз съм си прост, лесна мойта Редактирано на 29 Април, 2013 от nicknamed Отговор
Stormglass Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Хехе. Идеята на поста ми е ако някой реши, че 'онова отдолу' (т.е. контакта към плюса, ама 'онова отдолу' ми е по-описателно някак) е винт (а то не е), с който може да се прави реглаж на окачване, обезвъдушаване и т.н., по-добре да си избие тази идея от главата ...пък може да съм прекалил с опростяването...ма и аз съм си прост, лесна мойта Въобще не си мисли, че идеята ти е неоснователна. Не си първия на който му е хрумвала идеята да грабне отвертка и да завърти плюсовия пин. Просто за да види какво ще се получи. Отговор
puf-paf Публикувано на 29 Април, 2013 Отчет Публикувано на 29 Април, 2013 Не си първия на който му е хрумвала идеята да грабне отвертка и да завърти плюсовия пин. Просто за да види какво ще се получи. И аз въртях, ама ... (продължава да ми яде грайфера ) Отговор
devilbo Публикувано на 30 Април, 2013 Отчет Публикувано на 30 Април, 2013 Относно течовете- проверете дали при развиване на капачката, за да си долеете течност, не се е развила главата леко. Ако е така, разглобете карта и проверете дали не се е събрала течност в тръбичката на плюса и въздуховода- тази върху която се навива главата на вивито. Относно плюсовия пин, както са написали по-горе, колкото и да го въртите, нищо няма да се повреди, защото там няма запоявани жички които да се скъсат при въртенето. Отговор
forel59 Публикувано на 30 Април, 2013 Отчет Публикувано на 30 Април, 2013 Вярвате или не но след като го врътнах 1/2 оборот се разпуши като комин и спря да тече благодаря за коментарите. Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.