Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Не се изразих правилно, няма да има смисъл от него имах предвид :-)

Аз бях близо 3 месеца с лава и едва от седмица и нещо ползвам вариват,но аз лично намирам голяма разлика.Не се връщам вече на вариволт :D

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Възникна следния казус:

1. Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА Шейд - на 4,8волта на Лавата е перфектно, по-ниско не става хич

2. Мини Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА ДизъртШип - на 4,8 вони се не трае на изгоряло, на 4,2в е перфектна.

А кажете де е 'дявола' сега. Разлика в броя намотки ли, от типа течност ли?

И двете глави са стари и са току що горени, мити, запалвани и т.н. ...

Колега Людо, ако приемем, че течността, с която са заредени двата картомайзера е от едно шишенце, като "бял ден" се вижда, че едната изпарителна глава е урочасана! (шега :D )

Ако изпълните съвета на Krasi_T, и просто размените главите, със сигурност ще установите, че всяка от тях си иска различно напрежение. 

Това може да се дължи на специфични особености в зоната на притискане на фитилите, но може да се причинява от други възможни различия между двете глави, например:

- различно количество на натрупания нагар, преди драйбърнинг;

- различно е качеството на проведения драйбърнинг;

- различно фабрично стягане на реотана около фитилите и кой знае още какво ...

Ако имате време, моля, разменете главите и напишете, запазват ли се предпочитанията им към напрежението. На мен лично ми е интересно. :cheers3:

Публикувано на

Някой път се налага на 2,8 главите да разплетете малко фитила и да издърпате(премахнете)  на око 1-2 нишки фитил.

След проба ако пак пресъхва премахвате още малко.

Някои глави са с доста пристегната намотка и постоянно пресъхват но след горната процедура всичко си иде на мястото.

ИЗПИТАНО е десетки пъти

Публикувано на

Колега pioneer 306c, не че си "умирам" да ме цитират :) , но мисля, че имате предвид отстраняване на:

други възможни различия между двете глави, например:

- различно количество на натрупания нагар, преди драйбърнинг;

- различно е качеството на проведения драйбърнинг;

- различно фабрично стягане на реотана около фитилите и кой знае още какво ...

:cheers3: :cheers3: :cheers3:

Публикувано на

Колега pioneer 306c, не че си "умирам" да ме цитират :) , но мисля, че имате предвид отстраняване на:

:cheers3: :cheers3: :cheers3:

Да ти пратя един лимон ? Че иначе ти завиждам на доволната физиономия  :wOOt3:  :thumbup3:  :cheers3:

Публикувано на

Представяш ли си batko32, с този мой късмет, да взема на нацеля една от хипотезите. :D :D :D

Направо ми се пие бира с лимон. :cheers3:

Сори за спама, ама както е тръгнало, да не дочакаме с теб, надпис в червено от човек в зелено. :rolleyes:

Публикувано на

Само ако знаеш колко си прав.

По-възрастните със сигурност си спомнят, че едно време, когато някой "Москвич" или "Жигули" постоянно създаваше проблеми, се казваше, че братушките са го сглобявали в понеделник (тоест, в състояние на махмурлук, след съботно-неделното натряскване до козирката). :)

Но тъй като китайците може би не пият чак толкоз, може би най-големия проблем е, някой охтичав (туберкулозен) или болен от хепатит (жълтеница) да не е кашлял покрай детайлите (да не дава господ!).

Защото колкото и да ви звучи невероятно, бактериите на туберкулозата са заразни от 4 до 6 месеца в изсъхнало състояние, а вирусите на хепатита многократно по-дълго! Така че, преди употреба "удавяйте" всичко в 50%-тов етилов спирт от аптеката, за да се застраховате от ядове!

След обработката със спирта, обтрийте със салфетка и изчакайте половин час, след което изпарявайте на здраве! :cheers3:

Публикувано на

Абе това дори да стане до колкото знам в течностите бактерии не виреят ;) За това и се ползват така отворено и без задръжки в хранително-вкусовата промишленост ;)

А съвета за Вивитата е много полезен  :thumbsup:

Публикувано на (редактирано)

Точно така, колега Tino :thumbsup: , приели сме, че течностите за изпаряване имат бактерицидни свойства:

http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=68&p=2059

За отдавнашното приложение на пропиленгликола за консервиране:

http://www.gigadrinks.com/forum/index.php?showtopic=124&p=2575

Но, в случая, аз имам предвид дезинфекциране и на външната страна на изделията, като корпуси, мундщуци и др., върху които може да попаднат "Ездачи от далече" (имаше такъв каубойски филм).

Редактирано на от Stormglass
  • 2 седмици по-късно...
Публикувано на

Имам един въпрос. Защо като отворя да пълня вивито след това ми дави пина на лавата. Отарям почиствам десетина дръпки и се оправя. Сдругото виви го няма този проблем. <_<

Публикувано на

Имам един въпрос. Защо като отворя да пълня вивито след това ми дави пина на лавата. Отарям почиствам десетина дръпки и се оправя. Сдругото виви го няма този проблем. <_<

Не знам кое е вивито и кое е 'сдругото виви' ;), ама предполагам, че си го пренавил и силиконовата шапка не уплътнява добре фитила. Мисля, че има един тънак баланс между лабаво (тече, дави, къркори и т.н.), добре уплътнено (следва да е ОК) и много уплътнено (пресъхващо и даващо сухи дръпки)...обаче ако това ти се случва с нова глава, не мога да кажа нищо по простата причина, че проблем с теч съм имал само при калпаво пренавита глава.

Сега и още нещо ми хрумва - не знам доколко е фактор, щото изпарявам от скоро (зимата) - повишаването на температурата понижава вискозитета, т.е. прави течността по-рядка и, предполагам, по-лесно протича.

Публикувано на

под другото виви имам впредвид 2то имам две .Прави ли се някакъв реглаж на въздуховода.Като го развия от мода се вижда че тече от долу <_<

Колегата asiyaolo добре го е казал, аз само да доуточня - онова отдолу, което прилича, грубо казано, на винт не е винт и не се опитвай да натягаш/разхлабваш, че ще ти замине вивито ;)

Публикувано на (редактирано)

Колега nicknamed,

Кое е "онова отдолу" ..."да натягаш/разхлабваш"... :)

За пина на Виви-карта или ... :albert:

(дали аз не разбрах или подсъзнанието бързаше...)

Хехе. Идеята на поста ми е ако някой реши, че 'онова отдолу' (т.е. контакта към плюса, ама 'онова отдолу' ми е по-описателно някак) е винт (а то не е), с който може да се прави реглаж на окачване, обезвъдушаване и т.н., по-добре да си избие тази идея от главата :wallbash:

...пък може да съм прекалил с опростяването...ма и аз съм си прост, лесна мойта :D

Редактирано на от nicknamed
Публикувано на

Хехе. Идеята на поста ми е ако някой реши, че 'онова отдолу' (т.е. контакта към плюса, ама 'онова отдолу' ми е по-описателно някак) е винт (а то не е), с който може да се прави реглаж на окачване, обезвъдушаване и т.н., по-добре да си избие тази идея от главата :wallbash:

...пък може да съм прекалил с опростяването...ма и аз съм си прост, лесна мойта :D

Въобще не си мисли, че идеята ти е неоснователна.  :)  Не си първия на който му е хрумвала идеята да грабне отвертка и да завърти плюсовия пин. Просто за да види какво ще се получи. :)

Публикувано на

Не си първия на който му е хрумвала идеята да грабне отвертка и да завърти плюсовия пин. Просто за да види какво ще се получи.

И аз въртях, ама ... (продължава да ми яде грайфера :) )

Публикувано на

Относно течовете- проверете дали при развиване на капачката, за да си долеете течност, не се е развила главата леко. Ако е така, разглобете карта и проверете дали не се е събрала течност в тръбичката на плюса и въздуховода- тази върху която се навива главата на вивито.

Относно плюсовия пин, както са написали по-горе, колкото и да го въртите, нищо няма да се повреди, защото там няма запоявани жички които да се скъсат при въртенето.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...