Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Странно  какви  разлики  може да има  между  малкото и  голямото  Виви  .  

Главите са еднакви  ,  контактуват  плътно с капачката   тъй че  няма разлика в обема за  изпаряване  .

Остава да се  "благославят"  китайците  които  ги  правят  :)  

Пренавивам  ги  винаги  и  не ми  се налага  нито  да  ги  "разработвам"  нито  да  "благославям"  :smoke2:

• Отговори 752
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Късметлия сте вие колега Краси_Т... Това, че е леко накриво централната тръба, може ли да доведе до теч? Или силиконовата шапка на главата си върши работата? Друго, което забелязвам, е че конденза май е повечко от на малкото. От друга страна си е готино да доливаш само 1, най-много 2 пъти на ден :-)

Публикувано на

Колеги, само на мен ли ми се струва, че вкуса от голямото Виви е малко неопределен? Или иска пренавита глава или 'разпушване' за да тръгне като хората? И що толкоз крива централната тръба :-( Не се научиха чайнисите да изпипват дребните механични детайли и това е...

После пак ми се хилете , че слагам части от Т2 във Виви-то :) . Иде реч за металната вложка от горната част на глава за Т2. Обръща се на 180' и се слага вместо тази на Виви. Ефекта е , че вложката на Т2 влиза перфектно в капата на Виви "е...помагам си с отвертка , че и при мен е крива историята" :)
Публикувано на (редактирано)

Какво повече дава  смяната на  вложките в главата  ?

Вярно че става малко  по-стабилна механично и  ако  трябва да се прилага усилие за "центроване" на отвора на  главата с този  на капачката  ще е по-добре отколкото  да се  разтяга силикона .

Втулката на Т2 не  слиза ли  опасно  близо до  намотката   ? Разстоянието  при  Виви  е много по-малко и се опасявам че може да окъси 

Редактирано на от Krasi_T
Публикувано на

Какво повече дава  смяната на  вложките в главата  ?

Вярно че става малко  по-стабилна механично и  ако  трябва да се прилага усилие за "центроване" на отвора на  главата с този  на капачката  ще е по-добре отколкото  да се  разтяга силикона .

Втулката на Т2 не  слиза ли  опасно  близо до  намотката   ? Разстоянието  при  Виви  е много по-малко и се опасявам че може да окъси

Няма проблеми с намотката. Да по-лесно се центрова. Другото което ще пробвам при първа възможност е силиконова втулка с по-дебели стени.
Публикувано на

Преди имам "метален" вкус една 2,4 омова глава, какво ли не правих и вкуса си остана. След това си взех пак 1,8 омова и всичко си дойде на място. Махнах изолацията, никаква промяна.

Публикувано на

И аз брах ядове с една глава.

Не знам дали съм прав, но го свързвам с изолацията - не стои в кръг, а се затваря (един вид леко "захлюпва" намотката). Отварям, раздалечавам, затварям - супер.

Ама за няколко дръпки... И пак... :censored2:

Направи ми впечатление, че и намотката се измята - не стои диаметрално, което според мен не позволява добро обдухване.

И в двата случая - веднага запълва "легенчето" (в силиконовата шапка) с течност и рязко сменя вкуса.

Нещата се оправиха - смених главата :D

Публикувано на

въпрос към Димитър новите вивита имат ли глава с кербовка и ако не мислите ли нещо по въпроса Благодаря :D

Само главите на 2.8ома са с кербовка.

Димитър обеща да започне да навива глави с Vivi-та с намотка в склада, цената ще е с 50 ст. по-висока от на обикновените глави. :)

Хахаха, представяш ли си...

Публикувано на

Това с гравирането на намотката ми напомня на вица, който Лекс пусна преди време:

Решили Германците да покажат - що е то, нация техническа. Направили болтче, тънко като косъм и го пратили на Японците.
След има-няма седмица ония им го върнали пробито през средата.
Германците се засуетили, събрали екип инженери и нарязали вътрешна резба на отвора. Пратили го пак на Японците.
За да се отсрамят, Самураите направили винт по вътрешната резба, навили го и го върнали на Швабите.
Зачесали се швабите по главите и рекли:
- Японците явно ни се подиграват - я дайте да го пратим на Българите да ги видим - те и връзки за обувки не могат да направят.
След една седмица получили пратка с голяма бележка, която гласяла:
- Установихме, че между болта и резбата има хлабина - навили сме калчища...

Аз съм готов да дам 15 лв. ако на кербовката има щампа на Гигадринкс  :wOOt3:  :P

Внимавай какво си пожелаваш ;)

И на самата намотка бяхме почнали да гравираме "Гигадринкс" ама нещо точно след "Гига" препичаше малко  :wOOt:  :naughty:  :lol:

Редактирано на от batko32
Публикувано на

Ето малко снимчици на глави с кербовка мое дело

Парченца 1-2мм от зелена игла

кантал 0,15 или нихром 0,13 (аз това ползвам само за Виви-глави)

емайлиран-меден проводник 0,37-0,41мм (естествено със свалено лаково покритие)

След цялата операция , промиване със спирт, обгаряне на фитила и бърнене ,за да няма после вкус на копита,рога и прочие :wOOt3:

j13USlBKf7K1i.jpg

jpRRPteZa6cUG.jpg

jbvNRb0REZ3e0R.jpg

jbbnefCwmId3xd.jpg

jCJNKhNbJtvb3.jpg

jb0BA3U31gfbxc.jpg

jbzHZXltf37ijd.jpg

jF4PI7cEBjVUC.jpg

Възникна следния казус:

1. Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА Шейд - на 4,8волта на Лавата е перфектно, по-ниско не става хич

2. Мини Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА ДизъртШип - на 4,8 вони се не трае на изгоряло, на 4,2в е перфектна.

А кажете де е 'дявола' сега. Разлика в броя намотки ли, от типа течност ли?

И двете глави са стари и са току що горени, мити, запалвани и т.н.

При дадената ситуация варивата ще е безмислен според мен.

Редактирано на от Людо
Публикувано на

А според мен  разликата е в главите  - фитил  , притискане от  силиконовата  шапка и  всичко  свързано с обмокрянето 

Една  разменяне  на  двете  глави   между двете Вивита  предполагам ще даде  същите резултати  за всяка от  тях (първата   ще иска 4.8V , а другата ще предпочита 4.2V )

Вариватът  е  удобен  при  съизмерими  потребности  за мощност  на  изпарителите ,  а конкретният  случай  не е от  тях .

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...