Krasi_T Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Странно какви разлики може да има между малкото и голямото Виви . Главите са еднакви , контактуват плътно с капачката тъй че няма разлика в обема за изпаряване . Остава да се "благославят" китайците които ги правят Пренавивам ги винаги и не ми се налага нито да ги "разработвам" нито да "благославям" Отговор
Людо Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Късметлия сте вие колега Краси_Т... Това, че е леко накриво централната тръба, може ли да доведе до теч? Или силиконовата шапка на главата си върши работата? Друго, което забелязвам, е че конденза май е повечко от на малкото. От друга страна си е готино да доливаш само 1, най-много 2 пъти на ден :-) Отговор
mad-max Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Колеги, само на мен ли ми се струва, че вкуса от голямото Виви е малко неопределен? Или иска пренавита глава или 'разпушване' за да тръгне като хората? И що толкоз крива централната тръба :-( Не се научиха чайнисите да изпипват дребните механични детайли и това е...После пак ми се хилете , че слагам части от Т2 във Виви-то . Иде реч за металната вложка от горната част на глава за Т2. Обръща се на 180' и се слага вместо тази на Виви. Ефекта е , че вложката на Т2 влиза перфектно в капата на Виви "е...помагам си с отвертка , че и при мен е крива историята" Отговор
Krasi_T Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 (редактирано) Какво повече дава смяната на вложките в главата ? Вярно че става малко по-стабилна механично и ако трябва да се прилага усилие за "центроване" на отвора на главата с този на капачката ще е по-добре отколкото да се разтяга силикона . Втулката на Т2 не слиза ли опасно близо до намотката ? Разстоянието при Виви е много по-малко и се опасявам че може да окъси Редактирано на 7 Април, 2013 от Krasi_T Отговор
mad-max Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Какво повече дава смяната на вложките в главата ? Вярно че става малко по-стабилна механично и ако трябва да се прилага усилие за "центроване" на отвора на главата с този на капачката ще е по-добре отколкото да се разтяга силикона . Втулката на Т2 не слиза ли опасно близо до намотката ? Разстоянието при Виви е много по-малко и се опасявам че може да окъси Няма проблеми с намотката. Да по-лесно се центрова. Другото което ще пробвам при първа възможност е силиконова втулка с по-дебели стени. Отговор
BNN Публикувано на 7 Април, 2013 Отчет Публикувано на 7 Април, 2013 Преди имам "метален" вкус една 2,4 омова глава, какво ли не правих и вкуса си остана. След това си взех пак 1,8 омова и всичко си дойде на място. Махнах изолацията, никаква промяна. Отговор
puf-paf Публикувано на 8 Април, 2013 Отчет Публикувано на 8 Април, 2013 И аз брах ядове с една глава. Не знам дали съм прав, но го свързвам с изолацията - не стои в кръг, а се затваря (един вид леко "захлюпва" намотката). Отварям, раздалечавам, затварям - супер. Ама за няколко дръпки... И пак... Направи ми впечатление, че и намотката се измята - не стои диаметрално, което според мен не позволява добро обдухване. И в двата случая - веднага запълва "легенчето" (в силиконовата шапка) с течност и рязко сменя вкуса. Нещата се оправиха - смених главата Отговор
forel59 Публикувано на 10 Април, 2013 Отчет Публикувано на 10 Април, 2013 въпрос към Димитър новите вивита имат ли глава с кербовка и ако не мислите ли нещо по въпроса Благодаря Отговор
BNN Публикувано на 10 Април, 2013 Отчет Публикувано на 10 Април, 2013 Димитър обеща да започне да навива глави с Vivi-та с намотка в склада, цената ще е с 50 ст. по-висока от на обикновените глави. Отговор
Димитър Публикувано на 10 Април, 2013 Отчет Публикувано на 10 Април, 2013 въпрос към Димитър новите вивита имат ли глава с кербовка и ако не мислите ли нещо по въпроса Благодаря Само главите на 2.8ома са с кербовка. Димитър обеща да започне да навива глави с Vivi-та с намотка в склада, цената ще е с 50 ст. по-висока от на обикновените глави. Хахаха, представяш ли си... Отговор
Stormglass Публикувано на 10 Април, 2013 Отчет Публикувано на 10 Април, 2013 Ако за кербовката, Димитър започне саморъчно да изрязва чрез изпилване, къси тръбички от игли за спринцовки , може би цената ще скокне с левче - два. Отговор
forel59 Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 Аз специално съм готов да дам и 10лв за глава но пък кефа ще е пълен Отговор
Mitazi Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 Аз съм готов да дам 15 лв. ако на кербовката има щампа на Гигадринкс Отговор
Tino Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 Ооо , това много лесно ще го направим Димитър пращай главите да ги избацаме всички Отговор
Димитър Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 Това с гравирането на намотката ми напомня на вица, който Лекс пусна преди време: Решили Германците да покажат - що е то, нация техническа. Направили болтче, тънко като косъм и го пратили на Японците.След има-няма седмица ония им го върнали пробито през средата.Германците се засуетили, събрали екип инженери и нарязали вътрешна резба на отвора. Пратили го пак на Японците.За да се отсрамят, Самураите направили винт по вътрешната резба, навили го и го върнали на Швабите.Зачесали се швабите по главите и рекли:- Японците явно ни се подиграват - я дайте да го пратим на Българите да ги видим - те и връзки за обувки не могат да направят.След една седмица получили пратка с голяма бележка, която гласяла:- Установихме, че между болта и резбата има хлабина - навили сме калчища... Отговор
mad-max Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 (редактирано) Аз съм готов да дам 15 лв. ако на кербовката има щампа на Гигадринкс Внимавай какво си пожелаваш И на самата намотка бяхме почнали да гравираме "Гигадринкс" ама нещо точно след "Гига" препичаше малко Редактирано на 11 Април, 2013 от batko32 Отговор
west hamm Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 Хахаха веселяци и аз ще си купя тогава Отговор
pioneer 306c Публикувано на 11 Април, 2013 Отчет Публикувано на 11 Април, 2013 Ето малко снимчици на глави с кербовка мое дело Парченца 1-2мм от зелена игла кантал 0,15 или нихром 0,13 (аз това ползвам само за Виви-глави) емайлиран-меден проводник 0,37-0,41мм (естествено със свалено лаково покритие) След цялата операция , промиване със спирт, обгаряне на фитила и бърнене ,за да няма после вкус на копита,рога и прочие Отговор
forel59 Публикувано на 14 Април, 2013 Отчет Публикувано на 14 Април, 2013 някои знае ли защо като напълня вивито с шеид цвета е на олио като падне под половината става като тъмна бира няма вкус на изгоряло карам го на 3-8в на лавата Отговор
Topper Публикувано на 14 Април, 2013 Отчет Публикувано на 14 Април, 2013 Драй бърн на намотката, натрупала е нагар. Отговор
Людо Публикувано на 14 Април, 2013 Отчет Публикувано на 14 Април, 2013 (редактирано) Възникна следния казус: 1. Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА Шейд - на 4,8волта на Лавата е перфектно, по-ниско не става хич 2. Мини Виви Нова, 2,8 ома глава /лавата дава 3.1/, ФА ДизъртШип - на 4,8 вони се не трае на изгоряло, на 4,2в е перфектна. А кажете де е 'дявола' сега. Разлика в броя намотки ли, от типа течност ли? И двете глави са стари и са току що горени, мити, запалвани и т.н. При дадената ситуация варивата ще е безмислен според мен. Редактирано на 14 Април, 2013 от Людо Отговор
Krasi_T Публикувано на 14 Април, 2013 Отчет Публикувано на 14 Април, 2013 А според мен разликата е в главите - фитил , притискане от силиконовата шапка и всичко свързано с обмокрянето Една разменяне на двете глави между двете Вивита предполагам ще даде същите резултати за всяка от тях (първата ще иска 4.8V , а другата ще предпочита 4.2V ) Вариватът е удобен при съизмерими потребности за мощност на изпарителите , а конкретният случай не е от тях . Отговор
puf-paf Публикувано на 14 Април, 2013 Отчет Публикувано на 14 Април, 2013 При дадената ситуация варивата ще е проблем според мен. От какво да е проблем - не може да се сменят настройките ли? Отговор
Людо Публикувано на 14 Април, 2013 Отчет Публикувано на 14 Април, 2013 Не се изразих правилно, няма да има смисъл от него имах предвид :-) Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.