Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано преди

Здравейте , днес ми пристигна кубис-а :) 

CUBIS_02.png

CUBIS_07.png

първите ми впечатления са добри.

какво има в комплекта:

med_gallery_856_69_1196433.jpg

1.Резервоар с резба 510

2. Горна капачка която всъщност е основа /както при други/ с регулаж на въздуха на която се завива изпарителната глава.

3. 2бр дрипки , една метална и една пластмасова

4. 3бр изпарителни глави , две с стоманен проводник и една с кантал

5. най интересното капачка с о-ринг , която може да се завие на резервоара вместо основата и да се ползва само като резервоар /примерно/

med_gallery_856_69_2391979.jpg

интересното обаче беше като започнах да оглеждам внимателно всичко в комплекта , изработката е много добра , всичко пасва супер и изглежда много добре , обаче забелязах че на едната глава долната и част не е "вкарана" и така са си я запечатали хорицата.....както се вижда и на снимката , след бърза проверка в сайта /поради съмнения за не автентичност/ се оказа че продукта си е оригинален :) .

така , ето как изглежда сглобен:

med_gallery_856_69_2586514.jpg

сега "прозрачната пластмасова капачка може да се използва като "стойка" при зареждане

med_gallery_856_69_124201.jpg

от едната страна е разграфен до къде да се напълни.

след това като завъртим горната капачка /или основата , незнам трябва за случая да се изясни :)/ нивото се покачва почти до горния стъклен ръб.

med_gallery_856_69_2152948.jpg

до максимумът събира точно 4мл течност. размерът не е много малък нито много голям.

за сравнение с други модели може да се види на следващата снимка.

med_gallery_856_69_270220.jpg

гс танк на елив , кубис , вапоресо и кайфун 4 /който си остави дирята на листа ;) /

ето как седи на VTC Mini

med_gallery_856_69_3160740.jpg     med_gallery_856_69_2561835.jpg     

като недостатък мога да отбележа "непасването" на резбата , в смисъл като се завърти нормално да се стегне логото застава отстрани а отпред се пада разграфеният максимум за пълнене /незнам може и нарочно да са го направили/ но щеше да е хубаво логото да си е отпред както при другите.

Ето как изглежда с Таргета:

med_gallery_856_69_2829831.jpg     med_gallery_856_69_14055190.jpg

Регулажа за въздуха е е доста подобрен , сравнявам го с този на трон изпарителя , на кубис-а при максимално отворено положение става идеално за "инхалиране" а при максимално затворено за нормално дърпане , което според мен е много добър плюс. Прави доста обилна и плътна пара почти като тази на таргета и то с канталовата глава при 15 вата.

Като цяло е много добър и засега май ще ми е фаворит

• Отговори 150
  • Създаден
  • Последни отговори

Най-популярни автори в тази тема

Най-популярни автори в тази тема

Публикувано на

Е-е-е! Красавец!

Благородно ти завиждам! Честито, много до те радва!

Гледах ревю на pbusardo: вярно ли пресълзява течност на горната капачка при пълнене? (По-точно при затваряне на капачката с резервоар на мах).

Още веднъж поздравления!

Sent from my A1-840FHD using Tapatalk

Публикувано на (редактирано)

мерси.

не , не просълзява от никъде , на сниките се вижда като го напълниш до чертата max и завиеш горната част с главата стига почти до края на прозорчето , а до резбата има още място. ако го наблъскаш догоре е нормално да избие от някъде все пак трябва място за главата и кюнеца.

и все пак мисля че ще може да се събере спокойно 4,5мл без да прелива

Редактирано на от tazcho
Публикувано на

Е-е-е! Красавец!

Благородно ти завиждам! Честито, много до те радва!

Гледах ревю на pbusardo: вярно ли пресълзява течност на горната капачка при пълнене? (По-точно при затваряне на капачката с резервоар на мах).

Още веднъж поздравления!

Sent from my A1-840FHD using Tapatalk

Може би на Бусардо му се получи така, защото при пълненето видимо подмина max-a (на видеото му - от 14:55 до 15:05 мин.)  :cheers3:

Публикувано на

да , така е на видеото . при мен нямаше проблем защото си го напълних до макса , явно по нагоре ще започне при стягане да прелива защото главата и коминчето изместват доста течност.

п.п. капачката е много яка :)

Публикувано на

не виждам разлика в вкуса спрямо този с вапоресото за разлика от другите ми изпарители, парата също е много , но не колкото на вапоресото , засега то бие по количество пара :)

• 1 месец по-късно...
Публикувано на

Изрежи от някакво парченце тънък 1-1,5мм плексиглас,или друг непромокаем материал,едно правоъгълниче с размери 6-7Х9мм и го постави под дрип типа,под ъгъл,така че да препречи частично въздушния поток.после постави дрипката отгоре.Това е в случай,че ти е писнало да ти плюе горещи капки в устата  :D

Публикувано на

аз проблем с него нямам , работи си перфектно , няма никакви горещи капки с която и да било от главите , затова не виждам смисъл от намесата на "плексиглас-а" а и не виждам къде ще го събереш въпросното "парченце"

Публикувано на

явно имаш проблем някакъв защото при мен няма грам капки , пробва ли да смениш глава ?

п.п. не виждам как ще се събере под дрипа "пластинка" , ама като се приберя ще меря с шублера.

Публикувано на

От няколко дни съм с кубиса и съм страшно очарован. Много добро качество на изработка и много обилна пара, наистина няма капка теч, нито при изпаряване, нито при зареждане с течност, нито при пренасяне из джобовете. Като недостатък единствено ми прави впечатление, че вкуса е по-слабо изразен в сравнение с кайфун 4(клон). Като цяло съм страшно доволен засега.

Публикувано на

Да и pioneer 306c констатира същото за вкуса вчера - но не е много странно, понеже масово коментарите от клиенти са негативни към Джойтек щом се стигне до предаване на вкуса от изпарителите. Но определено изпарителя е по-различен от масовите и лично за мен е един от първите техни, които ми харесват като функции.

Публикувано на

И аз с клептън койл не съм много много впечатлен.... Освен това често се "дави" и почва да плюва гореща течност, особено с неговите къси дрипки. Не знам дали ще имам време да пробвам SS главите 0.5, дано с тях е по-добре. Като изпълнение и удобство нямам коментар.

Публикувано на

Иска големи ватове за да не се дави, но пък загрява много и става манджа при MTL (не инхалирам и нямам наблюдения).

Не знам какво значи "големи ватове", но с главата 1 ом от комплекта изпарявам на 240 градуса и 15 вата и абсолютно никога, не се е давил или къркорил. С другите глави не знам как е не съм ги пробвал още.

• 1 месец по-късно...
Публикувано на

Здравейте! Мисля да си взема един Кубис като втори танк за Таргет-а.Ще помоля,който има опит да сподели дали е подходящ,кои глави са подходящи за МТЛ,на какви ватове и температури и т.н.

Благодаря!

Публикувано на

Аз съм със смесено мнение за кой точно тип изпаряване е по-подходящ. :D Пробвах го и за мен въздуха, дори максимално отворен ми идва по-стегнат, от колкото ми харесва. Иначе за уста-дроб са най-подходящи главите над 1ом.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...

• Създай ново...