Jump to content
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Момци, аз ли съм прост или нещо не е както трябва?

Взех един кайф в3. спретнах един билд и започвам да изпарявам. Или поне така си мисля.

Като отворя притока на течност - дори 1/4 оборот - започва да играе съпротивлението.

Регулирам въздуха - ма само така си мисля - никаква разлика в нито едно положение на винта.

В моя телевизор ли е проблемът?

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Съпротивлението трябва да ти играе от пина отдолу болчето, или горе от винтчетата на намотката, или друга слаба връзка . Не е от друго. Колкото до въздуха си МТЛ изпарител предимно, тъй че може и да не ти хареса.

Съпротивлението го оправих - който си е тъп - тъп си е. Опираше намотката.

Знам, че е MTL, точно това искам, както и стегната дръпка. Но реглажът не реагира по никакъв начин - докрай завит винт и мога направо да инхалирам. Явно е нещо в конкретната бройка.

Да възможно е. При мен се регулира, но не съм го стегнал до края, защото леко трептене се получава, защото трудно преминава въздуха. Ако намериш същия болт, но по-дълъг може и да стане работата.

Edited by dgrozev1

Здравейте пичове,

и аз имам същия проблем - не се регулира притока на въздух и не може да се затвори, крайно изнервящо. Попрочетох и намерих няколко решения:

1. предлагат се резервни пластмасови винтове за въздуха за Kayfun 4, които са съвместими с нашия модел (надявам се да се появят в магазина скоро или тези за лайт модела да са съвместими)

2. да се смени с резервния винт от комплекта - понякога само единия пасвал добре (това решавало и проблем с течове понякога)

3. да се навие малко тефлон на самото винтче.

Да уточня, не съм пробвал нищо от изброените. Иска ми се да пробвам първо с резервните винтове, ама не съм сигурен наличните, които се продават дали ще свършат работа. Което значи, че ще прибегна до накой от другите два метода на първо време. Успех

Edited by рогожин

Какво значение има дължината на винта, като се завива до упор? Дали ще навиеш 3 или 4мм, няма никакво значение, просто един оборот повече.

Sent from my GRACE using Tapatalk

Потвърждавам казаното от колегата Topper- по-дългият винт не решава проблема- пак не затваря рпитока на въздух. Остава да се пробва съмнителния вариант с тефлона.

Ще съм благодарен и ако някой от магазина излезе с...инфо, решение...каквато и да е помощ, как да поправим тази "дреболия".

Сполай ви

Аз отново пробвам и при мен с късия не затваря, а с по-дългия ми затваря до край. Явно са различно разпробити вътре отворите знам ли.

Рогожин ти с болче от kayfun lite ли пробва?

Защото на мен ми се вижда по-малко.

Edited by dgrozev1

Не знам честно казано...или е от кайф baby или е от fogger. Просто намерих едно по-дълго из резервните части и го сложих. Ама нямаше резултат. Ще пробвам и с пластмасови - англоговорящите казват, че уплътнявали по-добре от металните. Но сега се замислям....че това може да е някакаъв дефект на кайф клоновете, защото мисля че  и бейбито ми не затваряще докрай въздуха.

P.S. От Kayfun baby е, фогъра е на друг принцип - сега се сетих

Edited by рогожин

По-дългият болт не отива по-нагоре, разликата в дължината остава отдолу. Трябва по-дълъг, но стеснен в горната част . Реших проблема с изваждане на целия въздуховод и запушване на 2 от 3те дупки, през които влиза въздухът. Сега вече съм очарован от кайфуна.

Edited by Yasen

Защо просто не извадите болчето и му направете лъка фаска на върха? Според мен проблема е в това, че болчето затваря въздушния отвор под 90* и неможе да уплътни в стената на отвора, защото е плоско и на върха му остава разстояние, което пеопуска въздух.

• 1 month later...
  • 1 year later...

Друг начин да се удължи болтчето за въздуха е пиронче с приблизително същия диаметър (може и по-малък) - режете го и го залепвате за другия с локтайд. Изчакайте да изсъхне добре и сте готови.

• 6 months later...

Здравейте , опитвам да направя намотка дава ми low load. Kъде бъркам, правя го 1/1 както е във клипа телта е 0.44 ?

Как ли и не опитах по малко намотки,повече и не става и не става.

Sigelei ZMax , пробвах на 3-4-5-5w същата работа

https://youtu.be/9REPWDlfVk4?t=532

Edited by нов вайпър

Трябва да ти е съпротивлението над 1.3 ома по спомени.
С тази "тел", която не си казал каква е, кантал, стомана,нихром, но да предположим кантал ти трябват ПОНЕ 12-13 НАМОТКИ на Ф2.5

Изпратено от моят HUAWEI BLA-L29 с помощта на Tapatalk

Интересното е че на 2-3 пъти тръгва и веднага спира и на 12-13 намотки не иска , явно правя всичко както трябва ама нещо тоя китаец не го бива сигурно.

Още на първия опит без да изпробвам преди да напълня , направих 2-3 дръпки и до там.

Edited by нов вайпър

Какъв е проводника?

И сори за въпроса, ама какво за теб са 12 намотки?

12х0.44@2.5 не можеш да ги събереш в Мини 3, освен ако не си магьосник.

Снимка?

Изпратено от моят HUAWEI BLA-L29 с помощта на Tapatalk

Не са 12намотки а 9 и май не е проблем във намотките, тръгва , завивам да правя дръпка спира , като размърдам намотките тръгва.

Да ама тия китайци със тия тясни болчета ходи ги стегни и не става и друго доста е въздуха е доста, а това болче вътре къде е не мърда, та така със китайците :D

Добре ми казваше оригинал ама като няма толкова пари:(