Yasen Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Момци, аз ли съм прост или нещо не е както трябва?Взех един кайф в3. спретнах един билд и започвам да изпарявам. Или поне така си мисля.Като отворя притока на течност - дори 1/4 оборот - започва да играе съпротивлението.Регулирам въздуха - ма само така си мисля - никаква разлика в нито едно положение на винта.В моя телевизор ли е проблемът? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgrozev1 Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Съпротивлението трябва да ти играе от пина отдолу болчето, или горе от винтчетата на намотката, или друга слаба връзка . Не е от друго. Колкото до въздуха си МТЛ изпарител предимно, тъй че може и да не ти хареса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasen Posted May 17, 2016 Author Report Share Posted May 17, 2016 Съпротивлението го оправих - който си е тъп - тъп си е. Опираше намотката.Знам, че е MTL, точно това искам, както и стегната дръпка. Но реглажът не реагира по никакъв начин - докрай завит винт и мога направо да инхалирам. Явно е нещо в конкретната бройка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgrozev1 Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 (edited) Да възможно е. При мен се регулира, но не съм го стегнал до края, защото леко трептене се получава, защото трудно преминава въздуха. Ако намериш същия болт, но по-дълъг може и да стане работата. Edited May 17, 2016 by dgrozev1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soupel Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 При мен също не се регулира. Може би има дефектни болчета Sent from my LG-D855 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогожин Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 (edited) Здравейте пичове, и аз имам същия проблем - не се регулира притока на въздух и не може да се затвори, крайно изнервящо. Попрочетох и намерих няколко решения: 1. предлагат се резервни пластмасови винтове за въздуха за Kayfun 4, които са съвместими с нашия модел (надявам се да се появят в магазина скоро или тези за лайт модела да са съвместими) 2. да се смени с резервния винт от комплекта - понякога само единия пасвал добре (това решавало и проблем с течове понякога) 3. да се навие малко тефлон на самото винтче. Да уточня, не съм пробвал нищо от изброените. Иска ми се да пробвам първо с резервните винтове, ама не съм сигурен наличните, които се продават дали ще свършат работа. Което значи, че ще прибегна до накой от другите два метода на първо време. Успех Edited May 19, 2016 by рогожин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgrozev1 Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 (edited) Ето визуална разлика на болчето, което ползвам в момента, той е по дългото. Дълго е 4 мм, късото около 3 мм. Edited May 19, 2016 by dgrozev1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогожин Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Това е резервното или сдобито от...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgrozev1 Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 (edited) Резервното болче е същото късо , тоест нямат разлика. Това е от друг изпарител. Edited May 19, 2016 by dgrozev1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогожин Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Ще се пробва значи с каквото стане. Все още имам надежда, че тази за лайт Кайфа ще станат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topper Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Какво значение има дължината на винта, като се завива до упор? Дали ще навиеш 3 или 4мм, няма никакво значение, просто един оборот повече. Sent from my GRACE using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогожин Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Потвърждавам казаното от колегата Topper- по-дългият винт не решава проблема- пак не затваря рпитока на въздух. Остава да се пробва съмнителния вариант с тефлона. Ще съм благодарен и ако някой от магазина излезе с...инфо, решение...каквато и да е помощ, как да поправим тази "дреболия". Сполай ви Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgrozev1 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 (edited) Аз отново пробвам и при мен с късия не затваря, а с по-дългия ми затваря до край. Явно са различно разпробити вътре отворите знам ли. Рогожин ти с болче от kayfun lite ли пробва? Защото на мен ми се вижда по-малко. Edited May 20, 2016 by dgrozev1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогожин Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 (edited) Не знам честно казано...или е от кайф baby или е от fogger. Просто намерих едно по-дълго из резервните части и го сложих. Ама нямаше резултат. Ще пробвам и с пластмасови - англоговорящите казват, че уплътнявали по-добре от металните. Но сега се замислям....че това може да е някакаъв дефект на кайф клоновете, защото мисля че и бейбито ми не затваряще докрай въздуха. P.S. От Kayfun baby е, фогъра е на друг принцип - сега се сетих Edited May 20, 2016 by рогожин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasen Posted May 20, 2016 Author Report Share Posted May 20, 2016 (edited) По-дългият болт не отива по-нагоре, разликата в дължината остава отдолу. Трябва по-дълъг, но стеснен в горната част . Реших проблема с изваждане на целия въздуховод и запушване на 2 от 3те дупки, през които влиза въздухът. Сега вече съм очарован от кайфуна. Edited May 20, 2016 by Yasen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgrozev1 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Това обяснява защо моето болче затваря до край. Но на мен не ми се заглобяваше пина за да го анализирам, че после и стягането му е кофти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnedialkoff Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Защо просто не извадите болчето и му направете лъка фаска на върха? Според мен проблема е в това, че болчето затваря въздушния отвор под 90* и неможе да уплътни в стената на отвора, защото е плоско и на върха му остава разстояние, което пеопуска въздух. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогожин Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Сърдечно благодаря, уплътнихте ми съботата с идеи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elfar Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 (edited) При мене болчето се регулира без никакъв проблем.Възможно е да е имало дефектни бройки Edited June 30, 2016 by elfar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opensource Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 Друг начин да се удължи болтчето за въздуха е пиронче с приблизително същия диаметър (може и по-малък) - режете го и го залепвате за другия с локтайд. Изчакайте да изсъхне добре и сте готови. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 (edited) Здравейте , опитвам да направя намотка дава ми low load. Kъде бъркам, правя го 1/1 както е във клипа телта е 0.44 ? Как ли и не опитах по малко намотки,повече и не става и не става. Sigelei ZMax , пробвах на 3-4-5-5w същата работа https://youtu.be/9REPWDlfVk4?t=532 Edited March 17, 2018 by нов вайпър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topper Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Трябва да ти е съпротивлението над 1.3 ома по спомени.С тази "тел", която не си казал каква е, кантал, стомана,нихром, но да предположим кантал ти трябват ПОНЕ 12-13 НАМОТКИ на Ф2.5Изпратено от моят HUAWEI BLA-L29 с помощта на Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 (edited) Интересното е че на 2-3 пъти тръгва и веднага спира и на 12-13 намотки не иска , явно правя всичко както трябва ама нещо тоя китаец не го бива сигурно. Още на първия опит без да изпробвам преди да напълня , направих 2-3 дръпки и до там. Edited March 17, 2018 by нов вайпър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topper Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Какъв е проводника? И сори за въпроса, ама какво за теб са 12 намотки? 12х0.44@2.5 не можеш да ги събереш в Мини 3, освен ако не си магьосник. Снимка? Изпратено от моят HUAWEI BLA-L29 с помощта на Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нов вайпър Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Не са 12намотки а 9 и май не е проблем във намотките, тръгва , завивам да правя дръпка спира , като размърдам намотките тръгва. Да ама тия китайци със тия тясни болчета ходи ги стегни и не става и друго доста е въздуха е доста, а това болче вътре къде е не мърда, та така със китайците Добре ми казваше оригинал ама като няма толкова пари Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts