dgrozev1 Публикувано на 18 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 18 Февруари, 2016 На мен ми е първия и нямам никаква база за сравнение, просто умувам дали ще е по-добре за самото пушене, а не дали ми е по-удобно за устните ми. Отговор
Dinsf Публикувано на 18 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 18 Февруари, 2016 Колеги счупи ми се днес стъклената туба, мисля да си взимам нова, но гледам, че са излезли на пазара някакви други и се зачудих какво ще кажете за тази? http://gigadrinks.com/product/5988/kanger-subtank-mini-bell-cap-37-5mm.html? По-добре ли ще е или да си взема направо стъклената тубичка и да не се занимавам ? Благодаря предварително ! Ами аз ползвам това белкапче - много добре изглежда и изпарителят е значително по-лек Отговор
dgrozev1 Публикувано на 18 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 18 Февруари, 2016 На колегата му е счупена тубата/стъклото а не дрип накрайника. Още съм новак, но ми се струва, че не пречи да е пластмаса тубата, то и без това сигурно те са я правили. Отговор
bondoff Публикувано на 18 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 18 Февруари, 2016 На колегата му е счупена тубата/стъклото а не дрип накрайника. Още съм новак, но ми се струва, че не пречи да е пластмаса тубата, то и без това сигурно те са я правили. Пречи (в някои случаи). Има аромати/овкусители, които са агресивни към пластмасата. Старите кучета си ги знаят и затова си ползват стъкло.Sent from my A1-840FHD using Tapatalk Отговор
dgrozev1 Публикувано на 18 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 18 Февруари, 2016 Ясно и аз ще го знам, ако ми се счупи да взимам стъклен. Отговор
Марти Публикувано на 19 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 19 Февруари, 2016 А като има такива аромати/овкусители защо кайфуна е все с пласмаса освен метален не съм видял с стъкло да се предлага а е доказън мн добър изпарител ... Отговор
neXus Публикувано на 19 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 19 Февруари, 2016 K4... вероятно не си виждал достатъчно Отговор
sashogg Публикувано на 19 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 19 Февруари, 2016 А като има такива аромати/овкусители защо кайфуна е все с пласмаса освен метален не съм видял с стъкло да се предлага а е доказън мн добър изпарител ... Знам за доста спраскани Кайфуни.Моята явно не е агресивна и нямам строшен пластмасов танк. Отговор
Tomi Публикувано на 21 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 21 Февруари, 2016 А друг въпрос да ви задам колеги, когато правя койл на РБА базата , често ми се случва когато опъвам да ми впръсква горещи капчици течност, което е доста неприятно... Как да се справя с този проблем имате ли решение? Отговор
sashogg Публикувано на 21 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 21 Февруари, 2016 Памука ти е рехав в намотката,сложи повече,да влиза тегаво,тогава няма да има пращене и пръскане. Отговор
Tomi Публикувано на 21 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 21 Февруари, 2016 (редактирано) Какво ще рече рехав, защото сега спря да пръска, но като дигна ватовете и ми прави сухи дръпки (не съм пипал памука) изпарявам на 0,4-0,5 ома средно на 30 вата на най-широкия въздухопровод... Някакво решение ? EDIT: Може ли да е ако намотката ми е много стегната без да има място между витките ? Защото чета сега, че тези с малко пространство между витките са по-добри за събокса Редактирано на 21 Февруари, 2016 от Tomi Отговор
sashogg Публикувано на 22 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 22 Февруари, 2016 (редактирано) Проба - грешка .Дадох ти най-честата причина за пръски и пращене.Няма точна формула.Аз със субтанк никога не съм имал суха дръпка,какъвто и да било теч,сълзене или нещо,което да не ми харесва в работата му.Все пак го ползвам с кантал,стомана 0,40мм,на 3 мм бургия,5-6 витки,излиза окол6-7-8 ома и съм на 14-16вата.Със стоманата съпротивлението е по-ниско,но не това е важното в случая.Лентичката памук,която режа е около 5мм,влиза трудно.Памука го пускам надолу,покрива отворите,но в никакъв случай не влиза в тях и не ги запушва.Перфектно работи. Та...колега...поиграй си,ще стане. П.п. Пропуснах да кажа,че правя намотката с плътно прилепени витки. Редактирано на 22 Февруари, 2016 от sashogg Отговор
Tomi Публикувано на 22 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 22 Февруари, 2016 Е моя памук допира дупките, оставил съм единствено горе съвсем малко празно пространство да влиза течност, това може да е причината за сухите дръпки, иначе спря да пръска... Явно е било от това, където съм напоил намотката и памука при слагането им.. Сега ще пробвам да прибера памука, да видим какво ще се получи Отговор
bondoff Публикувано на 22 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 22 Февруари, 2016 (редактирано) Както каза колегата sashogg - памука "там горе" (вътре в намотката) трябва да е плътен. Сухи дръпки се получават най-вече от много ватове и лакомо пафкане. С риск да изпадна в нелепа тафтология ще повторя думите на sashogg - "проба-грешка" му е майката. Редактирано на 22 Февруари, 2016 от bondoff Отговор
Tomi Публикувано на 22 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 22 Февруари, 2016 Дръпнах памука от дупките, където се напояват и ми се напълни устата с течност Все ще му намеря цаката Отговор
sashogg Публикувано на 22 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 22 Февруари, 2016 Братле,на дупките трябва да е,но като ги покрие,от външна страна с отверката леко го бутни,да е все едно хлътнало.Идеята е да си поема по лесно течността. Отговор
Марти Публикувано на 23 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 23 Февруари, 2016 (редактирано) На минито трябва да е така памука за да няма проблеми http://www.gigadrinks.com/forum/gallery/image/395-20151023-140430/ Редактирано на 23 Февруари, 2016 от Марти Отговор
Tomi Публикувано на 25 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Февруари, 2016 Нещо подобно е и моя... Искам да ви попитам вие на колко вата изпарявате, до днес изпарявах на 30, но не ми беше особено приятно нито на вкус, нито като чувство, парата беше прекалено топла и се усещаше един лек дъх на изгоряло, намалих го на 26,5 вата и е перфектно, все едно съм с OCC, и се чудя какво аджеба трябва да направя за да изпарявам на по-големи ватове и всичко да е перфектно... Използвам кантал Д 0,45 мм с 2,5мм диаметър 5 витки на 0,45-0,5 ома ... Чудя се в мен ли е проблема и изобщо има ли проблем Отговор
Tomi Публикувано на 25 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Февруари, 2016 Повече пара, но без механики Отговор
dodosaurus Публикувано на 25 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Февруари, 2016 Тури некоя друга витка повече. Ще се дигне съпротивлението и от там волтажа и от там мощността. Отговор
Tomi Публикувано на 25 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Февруари, 2016 За повече пара, не трябва ли по-малко съпротивление? Отговор
Yasen Публикувано на 25 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 25 Февруари, 2016 Тури некоя друга витка повече. Ще се дигне съпротивлението и от там волтажа и от там мощността. И пада силата на тока. Направи намотка със същото съпротивление, но с 3мм вътрешен диаметър. Отговор
riboulovec Публикувано на 26 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 26 Февруари, 2016 Tomi,много глупости и много верни неща има по всички форуми.Важно е да се научиш да ги отсяваш.Аз лично пуша на 12 вата,1,2-1,7 ома, 0,30 кантал,с лаптопски батерии.ВТС мини и Кайфун 3,1.Е,спрях цигарите с това,а бях убеден че не мога.За сега не искам повече пара или вкус.Всичко е строго индивидуално,но не гони страшни стойности,поне според мен. Отговор
Tomi Публикувано на 26 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 26 Февруари, 2016 Благодаря ви за съветите момчета! Риболовец не се мъча да спирам цигарите, вейпвам от 3 години и не съм палил цигара. Ще пробвам следващия път като правя намотка да е 0,45мм кантал със 0,3мм диамвтър на 5 витки да видим какво ще се получи. Както казват колегите проба-грешка... Всеки ден научавам по нещо ново за вейпването! Благодаря ви още веднъж! Отговор
Марти Публикувано на 26 Февруари, 2016 Отчет Публикувано на 26 Февруари, 2016 Ако искаш може и да пробваш с 2 намотки как ще е аз сега тествам 2 намотки на 0,2мм иначе преди пафках 0,5-0,8ома с кантал 0,4 5-7 витки диаметър 0,25 и беше перфекно Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.