Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на

Колеги счупи ми се днес стъклената туба, мисля да си взимам нова, но гледам, че са излезли на пазара някакви други и се зачудих какво ще кажете за тази? http://gigadrinks.com/product/5988/kanger-subtank-mini-bell-cap-37-5mm.html? По-добре ли ще е или да си взема направо стъклената тубичка и да не се занимавам ?

Благодаря предварително !

Ами аз ползвам това белкапче - много добре изглежда и изпарителят е значително по-лек

cef27cf423b5319a238c0316c29d28fb.jpg

Публикувано на

На колегата му е счупена тубата/стъклото а не дрип накрайника. Още съм новак, но ми се струва, че не пречи да е пластмаса тубата, то и без това сигурно те са я правили. :)

Пречи (в някои случаи). Има аромати/овкусители, които са агресивни към пластмасата. Старите кучета си ги знаят и затова си ползват стъкло.

Sent from my A1-840FHD using Tapatalk

Публикувано на

А като има такива аромати/овкусители защо кайфуна е все с пласмаса освен метален не съм видял с стъкло да се предлага а  е доказън мн добър изпарител ...

Знам за доста спраскани Кайфуни.Моята явно не е агресивна и нямам строшен пластмасов танк.

Публикувано на

А друг въпрос да ви задам колеги, когато правя койл на РБА базата , често ми се случва когато опъвам да ми впръсква горещи капчици течност, което е доста неприятно... Как да се справя с този проблем имате ли решение?

Публикувано на (редактирано)

Какво ще рече рехав, защото сега спря да пръска, но като дигна ватовете и ми прави сухи дръпки (не съм пипал памука) изпарявам на 0,4-0,5 ома средно на 30 вата на най-широкия въздухопровод... Някакво решение ?

EDIT: Може ли да е ако намотката ми е много стегната без да има място между витките ? Защото чета сега, че тези с малко пространство между витките са по-добри за събокса

Редактирано на от Tomi

Проба - грешка .Дадох ти най-честата причина за пръски и пращене.Няма точна формула.Аз със субтанк никога не съм имал суха дръпка,какъвто и да било теч,сълзене или нещо,което да не ми харесва в работата му.Все пак го ползвам с кантал,стомана 0,40мм,на 3 мм бургия,5-6 витки,излиза окол6-7-8 ома и съм на 14-16вата.Със стоманата съпротивлението е по-ниско,но не това е важното в случая.Лентичката памук,която режа е около 5мм,влиза трудно.Памука го пускам надолу,покрива отворите,но в никакъв случай не влиза в тях и не ги запушва.Перфектно работи.

Та...колега...поиграй си,ще стане. :)

П.п. Пропуснах да кажа,че правя намотката с плътно прилепени витки.

Редактирано на от sashogg
Публикувано на

Е моя памук допира дупките, оставил съм единствено горе съвсем малко празно пространство да влиза течност, това може да е причината за сухите дръпки, иначе спря да пръска... Явно е било от това, където съм напоил намотката и памука при слагането им.. Сега ще пробвам да прибера памука, да видим какво ще се получи

Както каза колегата sashogg - памука "там горе" (вътре в намотката) трябва да е плътен. Сухи дръпки се получават най-вече от много ватове и лакомо пафкане.

С риск да изпадна в нелепа тафтология ще повторя думите на sashogg - "проба-грешка" му е майката.

Редактирано на от bondoff
Публикувано на

Нещо подобно е и моя... Искам да ви попитам вие на колко вата изпарявате, до днес изпарявах на 30, но не ми беше особено приятно нито на вкус, нито като чувство, парата беше прекалено топла и се усещаше един лек дъх на изгоряло, намалих го на 26,5 вата и е перфектно, все едно съм с OCC, и се чудя какво аджеба трябва да направя за да изпарявам на по-големи ватове и всичко да е перфектно... Използвам кантал Д 0,45 мм с 2,5мм диаметър 5 витки на 0,45-0,5 ома ... Чудя се в мен ли е проблема и изобщо има ли проблем 

Публикувано на

Тури некоя друга витка повече. Ще се дигне съпротивлението и от там волтажа и от там мощността.

И пада силата на тока.

Направи намотка със същото съпротивление, но с 3мм вътрешен диаметър.

Публикувано на

Tomi,много глупости и много верни неща има по всички форуми.Важно е да се научиш да ги отсяваш.Аз лично пуша на 12 вата,1,2-1,7 ома, 0,30 кантал,с лаптопски батерии.ВТС мини и Кайфун 3,1.Е,спрях цигарите с това,а бях убеден че не мога.За сега не искам повече пара или вкус.Всичко е строго индивидуално,но не гони страшни стойности,поне според мен.

Публикувано на

Благодаря ви за съветите момчета! Риболовец не се мъча да спирам цигарите, вейпвам от 3 години и не съм палил цигара. Ще пробвам следващия път като правя намотка да е 0,45мм кантал със 0,3мм диамвтър на 5 витки да видим какво ще се получи. Както казват колегите проба-грешка... Всеки ден научавам по нещо ново за вейпването! Благодаря ви още веднъж!

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...