Yasen Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 (редактирано) Кажи магазина и застани зад думите си. Не вярвам Димитър да има против да знае как вървят нещата на пазара. Простете, не уважих езика - исках да кажа "магазинЪТ". Редактирано на 8 Ноември, 2015 от Yasen Отговор
NiOOH Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Кажи магазина и застани зад думите си. Не вярвам Димитър да има против да знае как вървят нещата на пазара. Против правилата е, това е комерсиален форум ако не си го разбрал. Апропо, Димитър много добре знае кой е магазина, както стана ясно. Изпарителят си се продава от месеци за 60 кинта в магазин в центъра на София. За останалите места, поръчка. Отговор
Димитър Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Не съм казал, че е менте. Разсъждавам на глас, защото като им гледам цените на останалите неща, съм останал с впечатлението, че не са им ниски, а точно за този изпарител да го продават на доставна цена, най-малкото звучи съмнително, освен ако не е търговски трик, с цел разликата да се избие от консумативите, но както и да е. Когато казвам нещо, заставам зад думите си, както когато ги обвиних, че продават копие на Evic-VTC, понеже цената им беше значително по-ниска от доставната, но в последствие се извиних, защото се оказа, че цената, която ние имаме е за комплект с изпарител, а те продават само тялото на устройството.Колкото до сравненията - смятам, че е редно да се правят такива на последните модели от изпарителите. Т.е. аз сравнявам с Кайфун 4, който в момента е 320лв.Та, какво повече ще ми даде въпросния Кайфун, бил той и Лайт, в сравнение със Събтанк? Аз лично не виждам нито едно предимство на Кайфуна. Отговор
NiOOH Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Кое е търговси трик аз не бих могъл да коментирам, всеки (ти и цялата ти конкуренция) е свободен да ценообразува както намери за добре. Ако нещо им е скъпо ще си го купя от другаде, ако е обратното ще си го купя от тях. От конкуренцията, с трикове или без тях, печелим ние-потребителите. Важното е, че изпарителят може да се закупи на добра цена. Нали искахте да се пише по темата-ето. Един участник ме критикуваше, че не съм му бил полезен. Е, посъветвах го как да си спести 20 кинта, предполагам, че това ще му е от полза. Може да се получава неудобно, но не съм нарушил правилата. Отговор
Димитър Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Сега, след като изяснихме цената, защо не коментираш по зададения от мен въпрос? Отговор
Dinsf Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Ако иде реч за магазин свързан с определено душевно състояние - аз там не намирам оригинален или не Кангер, освен OCC глави за него!P.S. Ньох, дали оригинален лайт в България би струвал "130-135 лв. с доставка до вратата"? Отговор
NiOOH Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Ако иде реч за магазин свързан с определено душевно състояние - аз там не намирам оригинален или не Кангер, освен OCC глави за него! P.S. Ньох, дали оригинален лайт в България би струвал "130-135 лв. с доставка до вратата"? Има си и го изпарителя, отвори втора страница, имат си го и наличен в магазина поне допреди няколко дни беше така. Много по-интересен обаче ми е P.S.-a. Това е нещо, което не знам, но не вярвам цената да е много по-различна, няма основание за това. Нарочно повдигнах въпроса още преди време. Напълно ясно е, че прилежащият към форума магазин няма да предлага Кайфун и причината въобще не е цена пазар и т. н. Отговор
Димитър Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Обаче ми харесва, как избягваш неудобните въпроси. Нищо, поне разбрах, че няма какво да кажеш по него.И щом не е пазар и цена, каква мислиш, че е причината да не го предлагаме този изпарител? То всъщност това е единствената причина да не го правим! Ако не си забелязал, нямаме особени притеснения да предлагаме устройства и за над 300лв, стига да има смисъл... Отговор
Soupel Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 (редактирано) Консумативите на въпросния магазин са доста скъпи а и само готови глави. Гледам , че за разлика от повечето магазини, които продават най вече ЕГО батерии, тези започнаха да внасят и по актуални неща. Понеже съм хвърлил око на iStick 100W ми направи впечатление, че беше на някаква много висока сеца (в сравнение с Гиърбест или немски сайтове). После Митко го пусна за 110 лева и хоп... в другия сайт се появи в комплект с 2 батерии. Да, тази комбинация с батериите ще ми излезе малко по тънко, но все пак ще го взема оттук, защото има сървис, постоянна връзка и фиидбак с клиента, а затова се плаща. И събтанка, ако нямах 2 вече по същата причина щях да взема оттук. ПС: И ще ми извините правописа, не се опитвам да обидя никой, но съм Бургаски селянин. Редактирано на 8 Ноември, 2015 от Soupel Отговор
Dinsf Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Ами и аз съм Толбухински селянин, ма се старая с правописа(доколкото мога), защото има списващи, докачливи на тази тема! Отговор
NiOOH Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 (редактирано) Обаче ми харесва, как избягваш неудобните въпроси. Нищо, поне разбрах, че няма какво да кажеш по него. И щом не е пазар и цена, каква мислиш, че е причината да не го предлагаме този изпарител? То всъщност това е единствената причина да не го правим! Ако не си забелязал, нямаме особени притеснения да предлагаме устройства и за над 300лв, стига да има смисъл... Причината е само една, и тя е, че Svoe Mesto имат изискване към разпространителите на техните продукти, което ти не желаеш да изпълниш, а то е ДА НЕ СЕ ПРОДАВАТ ЕДНОВРЕМЕННО И МЕНТЕТА НА ТЕХНИ ПРОДУКТИ, а ти го правиш от години и не си готов да предадеш ментетата заради оригинала. Разбираемо е, вероятно в България от ментета все още се печели повече. Относно въпроса, който избягвам, десет мнения съм написал по-горе заради което отенсох не малко простащини. Пак ли да започваме. Ето ти една причина-работи и като всяко стойностно нещо си пази цената, т.е. не губи 50 % в момента, в който го изкараш от магазина. Ако не вярваш, погледни си обявите във форума. Редактирано на 8 Ноември, 2015 от NiOOH Отговор
Димитър Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Дори и да са такива условията, ако имаше смисъл, начин щеше да се намери - втора фирма, обект, който не предлага такива продукти - сайт или адрес на физически магазин. Начини има, пазар - не!А ако това ти е единствения довод, че Кайфун е по-добър от Събтанк - защото си запазвал цената при продажба втора ръка, добре, съгласен съм и спирам да търся причини... Но да казваш, че не работи, ще ме извиняваш - само в склада със Събтанк изпаряваме 2-ма човека, като единия изпарител е дори първа версия. Как пък до сега един път не ни се е случило да имаме проблем с тях? И защо все хора, които тепърва започват с обслужваемите изпарители имат проблеми? Нали не вярваш сериозно, че същите тези хора, които имат проблеми с теч при Събтанк, няма да имат проблеми с теч при Кайфун? Отговор
NiOOH Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Димитър, Знаеш, че въпросът с ментетата е малко чувствителен. Предлагам да не навлизаме в подробности. От това никой няма да спечели. Предполагам ти е известно, че Svoe Mesto и Kayfun са регистрирани търговски марки на територията на ЕС. Предполагам също, че си наясно и със законите на територията на съюза и съответните санкции за разпространение на нелегални копия на оригинални продукти. Наистина, предлагам да не се продължава тази тема, заметена е под килима в този форум и нека си стои там. Както вече написах, наясно съм, че няма да си ти човекът, който ще е първия предложил оригиналите на българския пазар. Не знам кой ще е, но рано или късно ще се намери някой. Вече се вижда, че излизат и търговци, които наблягат на оригинални продукти и качество за сметка на асортимент. Темата за това дали има или няма пазар е сама по себе си интересна и би могла да се дискутира, но вероятно не и е тук мястото. Ако прочетеш последните няколко страници от темата ще видиш мнението ми по отношение на този или онзи изпарител. Защо да се повтаряме? Отговор
Димитър Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Точно тази тема не я повдигнах аз. Това за регистрираните марки, мен може да ме касае, но китаеца ще си накриви шапката. Така или иначе е масово поръчването на клонинги от вън. Дори да се стигне до момента, в който няма да можем да предлагаме копия, вече има достатъчно голямо разнообразие на качествени и в пъти по-евтини изпарители. Точно Свое Место имат голяма изгода от клонингите обаче, защото не са много хората, които ще скочат директно на оригинал - масово се купува първо копие и след това оригинал. Точно в този форум има не малко хора, които могат да го потвърдят.И лично аз се радвам, че пазара се развива и винаги съм го казвал, че без конкуренция, това развитие се спира. Не говоря единствено в ценово отношение. Не може в цялата държава да има 10 магазина и хората да гледат сериозно на електронните цигари, просто няма как да стане. Но пък и 100 да са, ако не са качествени нещата, пак резултата ще е същия - има и не малко примери в това отношение... Отговор
NiOOH Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 Това за регистрираните марки, мен може да ме касае, но китаеца ще си накриви шапката. Така или иначе е масово поръчването на клонинги от вън. Точно така е. Китаецът обаче няма кой да го санкционира. Имай предвид също, че закупуването на нелегални копия за лична употреба НЕ Е закононарушение за разлика от търговията с тях. Предлагам с това да приключим тая тема. Напълно съм съгласен с втората част на написаното и се радвам, че има хора разсъждаващи така. Именно затова и подборът на асортимента е важен, затова и аз предпочитам да напиша нещо негативно (опитвайки се да бъда обективен, разбира се) вмето да блея в захлас. Качествените неща се продават сами, на тях не им трябва нито реклама, нито дискусия дори. Веднага ще ти дам пример: кой би могъл да каже нещо негативно за базовите разтвори G-Vape например? Няма да съм аз, просто защото това е качествен, оригинален продукт на много конкурентна цена. Дори и да беше 20-30 % по-скъп, пак щеше да си заслужава. Представи си обаче, че някой започне да го ментосва, няма да е приятно нали? Представи си също, че би имало търговци разпространяващи ментетата, които биха били доволни от оборотите от тях и за тях не би имало смисъл (пазар) да разпространяват оригиналния продукт. Отговор
danilov Публикувано на 8 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 8 Ноември, 2015 (редактирано) Да дам и аз моите пет стотинки по темата. Имам танка от около три четири месеца, в началото и аз имах проблеми с теча като новобранец, не правилно обслужване, не разбиране как да се направи и тн. След малко четене и съвети във форума всичко си дойде на място. Не съм пробвал други обслужваеми изпарители и не мисля за сега да пробвам, защото не виждам смисъл нещо което работи да се заменя. Относно кангер преди да мина на обслужваеми изпарители Т2 за мен си ми беше фаворит в картомайзерите и следващо стъпало. Редактирано на 8 Ноември, 2015 от danilov Отговор
unikalen88 Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 кога се очаква да има налични в магазина Отговор
Димитър Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Представи си също, че би имало търговци разпространяващи ментетата, които биха били доволни от оборотите от тях и за тях не би имало смисъл (пазар) да разпространяват оригиналния продукт. Разбира се, че няма да е приятно, но има един тънък момент - клонингите се разпространяват с ясната идея, че са такива и си го пише в заглавието. Никой търговец не е тръгнал да подвежда потребителите, че продукта е оригинален. кога се очаква да има налични в магазина Предполагам, че най-късно до сряда ще са налични. Отговор
NiOOH Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Разбира се, че няма да е приятно, но има един тънък момент - клонингите се разпространяват с ясната идея, че са такива и си го пише в заглавието. Никой търговец не е тръгнал да подвежда потребителите, че продукта е оригинален. Предполагам, че най-късно до сряда ще са налични. Tака е. Законът обаче не прави разлика, като в случая се пази интереса не толкова на крайния потребител колкото на производителя на оригиналното изделие (в горния пример това би могъл да бъдеш ти), който е вложил време, пари и ресурси в разработката, развитието и подръжката на оригиналното изделие. Отговор
semchov Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Стига с това заяждане, все едно през живота си торент не си теглил и всичко ти е лицензирано. Отговор
nickgbg Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 (редактирано) Аз не мога да се похваля с кой знае какъв опит - от година и половина изпарявам. Няколкото изпарителя, които ползвам наистина съм взел първо клонинг за тест и после съм купувал оригинални. Всички клонинги обаче така или иначе имат проблеми и кусури и накрая лошия привкус и неудовлетвореност остава, за разлика от спестените пари. Повече клонинг не бих взел и сега ще купувам още два изпарителя, като за единия само разчитам на фирмата, а за другия скачам директно - без да съм пробвал изобщо техен продукт. Същото е и за модовете. Накрая имам 5 полу, горе-долу или почти работещи мода и толкова изпарителя в шкафа, които даже не си заслужава да продавам, вместо по 2 безпроблемни за същите пари. Та нерядко икономията е майка на мизерията. По темата - Кайфун 4 според мен (имам 2 оригинални и все още клон, който не ползвам) е засега моя изпарител. Определено много добър. Честно казано клонинга му е учудващо приличен и почти безпроблемен - е, след смяна на рингове и малко интервенции. Събтанк имах 2 - мини и Нано. Не е моя изпарител. Не мога да кажа, че е особено проблемен, но имаше ядове, не ми пасна изобщо и го продадох след ден. Наистина на половин цена. Даже Нано-то още се търкаля в шкафа. Повече не бих си взел. Имам по шкафовете и едн аеротанк - не е лош, но отново не ми пасва. В общо линии моите 5 стинки - всеки да си решава. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано на 9 Ноември, 2015 от nickgbg Отговор
NiOOH Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 Е може ли така?! Два Кайфун-а, ментета в шкафа... Сигурно си агент-провокатор, нает от руската мафия в съучастие с германските конспиратори от ЩАЗИ и СС да мътиш водите на скромния български изпаряващ. И сега сериозно, спести си подобни писания в този форум, няма смисъл, освен ако нямаш 2-3 дни за губене в годината и като мен си решил да се разтоварваш по странен начин. Обективността в този форум е в доста стеснени граници и доколкото я има, обслужва предлаганите в прилежащия магазин изделия. Това не е непременно лошо защото там, наред с многото ментета се продават и качествени, оригинални продукти. Просто концепцията не се заявява открито. Отговор
nickgbg Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 (редактирано) Нямам проблем, чат-пат пиша в няколко форума и не търся слава или смисъл, просто се опитвам да помогна понякога. Не съм от активно пишещите. Няма да си загубя съня или да губя време в спорове. Всеки има глава на раменете. Истината е, че за доста хора ценовата разлика си казва думата принципно. При цитираните от теб модели (наистина не последен Кайфун, не съм го ползвал) и при такава минимална разлика не бих си и помислил да спестя. Иначе (наред с информация от международни форуми) и от форума научих доста ценни неща. И може би ако не бяха Гига , за да започна с по-евтини клонинги може би щях да си пуша аналоговите боклуци, не знам. Сега обаче не бих се замислил за клон или компромис - по-добре едно, но качествено и скъпо от няколко горе-долу. Следващия сетъп ще е P3 (поръчан) с Кайфун 4. И мобилен Squape Rs (поръчан) с Гус и кик. Нямам време и нерви да се занимавам - тествах, експериментирах, писна ми. Искам да си вейпя с наслада и да работи за мен, а не аз за уреда. За протокола - не гоня облаци или инхалации, не пуша на екстремни ватове или суб-Омни (4 различни изпарителя опитах - не е моето поле). Искам качествена, наситена, ароматна и вкусна пара. Без екстремизъм, рискове, обгрижване, тестове и занимание. Хоби ми е малко, но да се наслаждавам, а не да майсторя и тествам. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано на 9 Ноември, 2015 от nickgbg Отговор
Димитър Публикувано на 9 Ноември, 2015 Отчет Публикувано на 9 Ноември, 2015 NiOOH, ако беше истина това, което казваш, до сега трябваше да ти изтрием половината коментари от последните няколко дни. Сам се замисли, какво пишеш и дали е вярно. Не че нещо, ама до сега се опитвах да ти отговарям сериозно, но вече започва да ми става смешно... Отговор
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.