Преминете към съдържание
GigaDrinks.com форум

Recommended Posts

Публикувано на (редактирано)

Кажи магазина и застани зад думите си. Не вярвам Димитър да има против да знае как вървят нещата на пазара.

Простете, не уважих езика - исках да кажа "магазинЪТ".

Редактирано на от Yasen
Публикувано на

Кажи магазина и застани зад думите си. Не вярвам Димитър да има против да знае как вървят нещата на пазара.

Против правилата е, това е комерсиален форум ако не си го разбрал. Апропо, Димитър много добре знае кой е магазина, както стана ясно.

Изпарителят си се продава от месеци за 60 кинта в магазин в центъра на София. За останалите места, поръчка.

Публикувано на

Не съм казал, че е менте. Разсъждавам на глас, защото като им гледам цените на останалите неща, съм останал с впечатлението, че не са им ниски, а точно за този изпарител да го продават на доставна цена, най-малкото звучи съмнително, освен ако не е търговски трик, с цел разликата да се избие от консумативите, но както и да е. Когато казвам нещо, заставам зад думите си, както когато ги обвиних, че продават копие на Evic-VTC, понеже цената им беше значително по-ниска от доставната, но в последствие се извиних, защото се оказа, че цената, която ние имаме е за комплект с изпарител, а те продават само тялото на устройството.

Колкото до сравненията - смятам, че е редно да се правят такива на последните модели от изпарителите. Т.е. аз сравнявам с Кайфун 4, който в момента е 320лв.

Та, какво повече ще ми даде въпросния Кайфун, бил той и Лайт, в сравнение със Събтанк? Аз лично не виждам нито едно предимство на Кайфуна.

Публикувано на

Кое е търговси трик аз не бих могъл да коментирам, всеки (ти и цялата ти конкуренция) е свободен да ценообразува както намери за добре. Ако нещо им е скъпо ще си го купя от другаде, ако е обратното ще си го купя от тях. От конкуренцията, с трикове или без тях, печелим ние-потребителите. Важното е, че изпарителят може да се закупи на добра цена. Нали искахте да се пише по темата-ето.

Един участник ме критикуваше, че не съм му бил полезен. Е, посъветвах го как да си спести 20 кинта, предполагам, че това ще му е от полза. Може да се получава неудобно, но не съм нарушил правилата.

Публикувано на

Ако иде реч за магазин свързан с определено душевно състояние - аз там не намирам оригинален или не Кангер, освен OCC глави за него!
P.S. Ньох, дали оригинален лайт в България би струвал "130-135 лв. с доставка до вратата"?

Публикувано на

Ако иде реч за магазин свързан с определено душевно състояние - аз там не намирам оригинален или не Кангер, освен OCC глави за него!

P.S. Ньох, дали оригинален лайт в България би струвал "130-135 лв. с доставка до вратата"?

Има си и го изпарителя, отвори втора страница, имат си го и наличен в магазина поне допреди няколко дни беше така.

Много по-интересен обаче ми е P.S.-a. Това е нещо, което не знам, но не вярвам цената да е много по-различна, няма основание за това. Нарочно повдигнах въпроса още преди време. Напълно ясно е, че прилежащият към форума магазин няма да предлага Кайфун и причината въобще не е цена пазар и т. н.

Публикувано на

Обаче ми харесва, как избягваш неудобните въпроси. Нищо, поне разбрах, че няма какво да кажеш по него.

И щом не е пазар и цена, каква мислиш, че е причината да не го предлагаме този изпарител? То всъщност това е единствената причина да не го правим! Ако не си забелязал, нямаме особени притеснения да предлагаме устройства и за над 300лв, стига да има смисъл...

Консумативите на въпросния магазин са доста скъпи а и само готови глави. Гледам , че за разлика от повечето магазини, които продават най вече ЕГО батерии, тези започнаха да внасят и по актуални неща. Понеже съм хвърлил око на iStick 100W ми направи впечатление, че беше на някаква много висока сеца (в сравнение с Гиърбест или немски сайтове). После Митко го пусна за 110 лева и хоп... в другия сайт се появи в комплект с 2 батерии.

Да, тази комбинация с батериите ще ми излезе малко по тънко, но все пак ще го взема оттук, защото има сървис, постоянна връзка и фиидбак с клиента, а затова се плаща. И събтанка, ако нямах 2 вече по същата причина щях да взема оттук.

ПС: И ще ми извините правописа, не се опитвам да обидя никой, но съм Бургаски селянин.

Редактирано на от Soupel

Обаче ми харесва, как избягваш неудобните въпроси. Нищо, поне разбрах, че няма какво да кажеш по него.

И щом не е пазар и цена, каква мислиш, че е причината да не го предлагаме този изпарител? То всъщност това е единствената причина да не го правим! Ако не си забелязал, нямаме особени притеснения да предлагаме устройства и за над 300лв, стига да има смисъл...

Причината е само една, и тя е, че Svoe Mesto имат изискване към разпространителите на техните продукти, което ти не желаеш да изпълниш, а то е ДА НЕ СЕ ПРОДАВАТ ЕДНОВРЕМЕННО И МЕНТЕТА НА ТЕХНИ ПРОДУКТИ, а ти го правиш от години и не си готов да предадеш ментетата заради оригинала. Разбираемо е, вероятно в България от ментета все още се печели повече.

Относно въпроса, който избягвам, десет мнения съм написал по-горе заради което отенсох не малко простащини. Пак ли да започваме. Ето ти една причина-работи и като всяко стойностно нещо си пази цената, т.е. не губи 50 % в момента, в който го изкараш от магазина. Ако не вярваш, погледни си обявите във форума.

Редактирано на от NiOOH
Публикувано на

Дори и да са такива условията, ако имаше смисъл, начин щеше да се намери - втора фирма, обект, който не предлага такива продукти - сайт или адрес на физически магазин. Начини има, пазар - не!

А ако това ти е единствения довод, че Кайфун е по-добър от Събтанк - защото си запазвал цената при продажба втора ръка, добре, съгласен съм и спирам да търся причини... Но да казваш, че не работи, ще ме извиняваш - само в склада със Събтанк изпаряваме 2-ма човека, като единия изпарител е дори първа версия. Как пък до сега един път не ни се е случило да имаме проблем с тях? И защо все хора, които тепърва започват с обслужваемите изпарители имат проблеми? Нали не вярваш сериозно, че същите тези хора, които имат проблеми с теч при Събтанк, няма да имат проблеми с теч при Кайфун?

Публикувано на

Димитър,

Знаеш, че въпросът с ментетата е малко чувствителен. Предлагам да не навлизаме в подробности. От това никой няма да спечели. Предполагам ти е известно, че Svoe Mesto и Kayfun са регистрирани търговски марки на територията на ЕС. Предполагам също, че си наясно и със законите на територията на съюза и съответните санкции за разпространение на нелегални копия на оригинални продукти. Наистина, предлагам да не се продължава тази тема, заметена е под килима в този форум и нека си стои там.

Както вече написах, наясно съм, че няма да си ти човекът, който ще е първия предложил оригиналите на българския пазар. Не знам кой ще е, но рано или късно ще се намери някой. Вече се вижда, че излизат и търговци, които наблягат на оригинални продукти и качество за сметка на асортимент.

Темата за това дали има или няма пазар е сама по себе си интересна и би могла да се дискутира, но вероятно не и е тук мястото.

Ако прочетеш последните няколко страници от темата ще видиш мнението ми по отношение на този или онзи изпарител. Защо да се повтаряме?

Публикувано на

Точно тази тема не я повдигнах аз. Това за регистрираните марки, мен може да ме касае, но китаеца ще си накриви шапката. Така или иначе е масово поръчването на клонинги от вън. Дори да се стигне до момента, в който няма да можем да предлагаме копия, вече има достатъчно голямо разнообразие на качествени и в пъти по-евтини изпарители. Точно Свое Место имат голяма изгода от клонингите обаче, защото не са много хората, които ще скочат директно на оригинал - масово се купува първо копие и след това оригинал. Точно в този форум има не малко хора, които могат да го потвърдят.

И лично аз се радвам, че пазара се развива и винаги съм го казвал, че без конкуренция, това развитие се спира. Не говоря единствено в ценово отношение. Не може в цялата държава да има 10 магазина и хората да гледат сериозно на електронните цигари, просто няма как да стане. Но пък и 100 да са, ако не са качествени нещата, пак резултата ще е същия - има и не малко примери в това отношение...

Публикувано на

Това за регистрираните марки, мен може да ме касае, но китаеца ще си накриви шапката. Така или иначе е масово поръчването на клонинги от вън.

Точно така е. Китаецът обаче няма кой да го санкционира. Имай предвид също, че закупуването на нелегални копия за лична употреба НЕ Е закононарушение за разлика от търговията с тях. Предлагам с това да приключим тая тема.

Напълно съм съгласен с втората част на написаното и се радвам, че има хора разсъждаващи така. Именно затова и подборът на асортимента е важен, затова и аз предпочитам да напиша нещо негативно (опитвайки се да бъда обективен, разбира се) вмето да блея в захлас. Качествените неща се продават сами, на тях не им трябва нито реклама, нито дискусия дори.

Веднага ще ти дам пример: кой би могъл да каже нещо негативно за базовите разтвори G-Vape например? Няма да съм аз, просто защото това е качествен, оригинален продукт на много конкурентна цена. Дори и да беше 20-30 % по-скъп, пак щеше да си заслужава. Представи си обаче, че някой започне да го ментосва, няма да е приятно нали? Представи си също, че би имало търговци разпространяващи ментетата, които биха били доволни от оборотите от тях и за тях не би имало смисъл (пазар) да разпространяват оригиналния продукт.

Да дам и аз моите пет стотинки по темата. Имам танка от около три четири месеца, в началото и аз имах проблеми с теча като новобранец, не правилно обслужване, не разбиране как да се направи и тн. След малко четене и съвети във форума всичко си дойде на място. Не съм пробвал други обслужваеми изпарители и не мисля за сега да пробвам, защото не виждам смисъл нещо което работи да се заменя. Относно кангер преди да мина на обслужваеми изпарители Т2 за мен си ми беше фаворит в картомайзерите и следващо стъпало.

Редактирано на от danilov
Публикувано на

Представи си също, че би имало търговци разпространяващи ментетата, които биха били доволни от оборотите от тях и за тях не би имало смисъл (пазар) да разпространяват оригиналния продукт.

Разбира се, че няма да е приятно, но има един тънък момент - клонингите се разпространяват с ясната идея, че са такива и си го пише в заглавието. Никой търговец не е тръгнал да подвежда потребителите, че продукта е оригинален.

кога се очаква да има налични в магазина

Предполагам, че най-късно до сряда ще са налични.

Публикувано на

Разбира се, че няма да е приятно, но има един тънък момент - клонингите се разпространяват с ясната идея, че са такива и си го пише в заглавието. Никой търговец не е тръгнал да подвежда потребителите, че продукта е оригинален.

Предполагам, че най-късно до сряда ще са налични.

Tака е. Законът обаче не прави разлика, като в случая се пази интереса не толкова на крайния потребител колкото на производителя на оригиналното изделие (в горния пример това би могъл да бъдеш ти), който е вложил време, пари и ресурси в разработката, развитието и подръжката на оригиналното изделие.

Аз не мога да се похваля с кой знае какъв опит - от година и половина изпарявам.

Няколкото изпарителя, които ползвам наистина съм взел първо клонинг за тест и после съм купувал оригинални.

Всички клонинги обаче така или иначе имат проблеми и кусури и накрая лошия привкус и неудовлетвореност остава, за разлика от спестените пари.

Повече клонинг не бих взел и сега ще купувам още два изпарителя, като за единия само разчитам на фирмата, а за другия скачам директно - без да съм пробвал изобщо техен продукт.

Същото е и за модовете.

Накрая имам 5 полу, горе-долу или почти работещи мода и толкова изпарителя в шкафа, които даже не си заслужава да продавам, вместо по 2 безпроблемни за същите пари.

Та нерядко икономията е майка на мизерията.

По темата - Кайфун 4 според мен (имам 2 оригинални и все още клон, който не ползвам) е засега моя изпарител. Определено много добър. Честно казано клонинга му е учудващо приличен и почти безпроблемен - е, след смяна на рингове и малко интервенции.

Събтанк имах 2 - мини и Нано. Не е моя изпарител. Не мога да кажа, че е особено проблемен, но имаше ядове, не ми пасна изобщо и го продадох след ден. Наистина на половин цена. Даже Нано-то още се търкаля в шкафа. Повече не бих си взел. Имам по шкафовете и едн аеротанк - не е лош, но отново не ми пасва.

В общо линии моите 5 стинки - всеки да си решава.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано на от nickgbg
Публикувано на

Е може ли така?! Два Кайфун-а, ментета в шкафа... Сигурно си агент-провокатор, нает от руската мафия в съучастие с германските конспиратори от ЩАЗИ и СС да мътиш водите на скромния български изпаряващ.

И сега сериозно,

спести си подобни писания в този форум, няма смисъл, освен ако нямаш 2-3 дни за губене в годината и като мен си решил да се разтоварваш по странен начин. Обективността в този форум е в доста стеснени граници и доколкото я има, обслужва предлаганите в прилежащия магазин изделия. Това не е непременно лошо защото там, наред с многото ментета се продават и качествени, оригинални продукти. Просто концепцията не се заявява открито.

Нямам проблем, чат-пат пиша в няколко форума и не търся слава или смисъл, просто се опитвам да помогна понякога. Не съм от активно пишещите. Няма да си загубя съня или да губя време в спорове. Всеки има глава на раменете.

Истината е, че за доста хора ценовата разлика си казва думата принципно. При цитираните от теб модели (наистина не последен Кайфун, не съм го ползвал) и при такава минимална разлика не бих си и помислил да спестя.

Иначе (наред с информация от международни форуми) и от форума научих доста ценни неща. И може би ако не бяха Гига , за да започна с по-евтини клонинги може би щях да си пуша аналоговите боклуци, не знам.

Сега обаче не бих се замислил за клон или компромис - по-добре едно, но качествено и скъпо от няколко горе-долу.

Следващия сетъп ще е P3 (поръчан) с Кайфун 4. И мобилен Squape Rs (поръчан) с Гус и кик.

Нямам време и нерви да се занимавам - тествах, експериментирах, писна ми.

Искам да си вейпя с наслада и да работи за мен, а не аз за уреда.

За протокола - не гоня облаци или инхалации, не пуша на екстремни ватове или суб-Омни (4 различни изпарителя опитах - не е моето поле). Искам качествена, наситена, ароматна и вкусна пара.

Без екстремизъм, рискове, обгрижване, тестове и занимание.

Хоби ми е малко, но да се наслаждавам, а не да майсторя и тествам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано на от nickgbg
Публикувано на

NiOOH, ако беше истина това, което казваш, до сега трябваше да ти изтрием половината коментари от последните няколко дни. Сам се замисли, какво пишеш и дали е вярно. Не че нещо, ама до сега се опитвах да ти отговарям сериозно, но вече започва да ми става смешно...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега за да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на тази тема

×   Поставено като форматиран текст.   Поставете вместо това като обикновен текст

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Вашата връзка е вградена автоматично.   Показване като връзка вместо това

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Зарежда се...
  • Създай ново...